در پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی انجام شد؛

انتقال دانش فنی تولید محرک رشد اختصاصی گوجه فرنگی

انتقال دانش فنی تولید محرک رشد اختصاصی گوجه فرنگی

ایت بال: رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از انتقال دانش فنی تکثیر، فرمولاسیون و استفاده از سویه های اکتینومیستی برای تهیه محرک رشد اختصاصی گوجه فرنگی آگاهی داد.


به گزارش ایت بال به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، صابر گلکاری با تاکید بر رویکرد راهبردی پژوهشگاه در اجرای طرح های کاربردی و قابل تجاری سازی در امتداد رفع مشکلات بخش کشاورزی، گفت: امیدواریم در قالب قراردادهای انتقال دانش فنی و همکاری پژوهشی امکان بهره مندی بخش کشاورزی از دستاوردهای پژوهشگران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برقرار شود. دکتر اکرم صادقی مجری طرح مذکور نیز درباره دانش فنی تکثیر و فرمولاسیون سویه های اکتینومیستی برای تهیه محرک های رشد اختصاصی گوجه فرنگی بیان داشت: استفاده از کودها و سموم زیستی علاوه بر افزایش حاصلخیزی خاک سبب کاهش هزینه های تولید و آلودگی های زیست محیطی ناشی از مواد شیمیایی می شود که به رغم بازار رو به رشد این محصولات در دنیا و مطالعاتی که منجر به تولید انواع کودها و سموم زیستی شده، انواع محصولات توسعه یافته تنوع زیادی ندارند و کشاورزان ایرانی آشنایی مناسبی از محصولات زیستی داخلی و وارداتی ندارند. وی درباب دلیلهای استقبال کم کشاورزان ایرانی از مصرف کودها و سموم زیستی اشاره کرد: عدم ترویج مناسب و آشنا نبودن کشاورزان با این محصولات و همین طور در دسترس نبودن اطلاعات فنی کافی، دشواری و هزینه بر بودن کاربرد این محصولات و کمبود گلخانه یا مزرعه نمونه برای بازدید کشاورزان و مشاهده کارآیی سموم و کودهای زیستی بر عملکرد و کیفیت محصول سبب شده که کشاورزان ما رغبت چندانی به استفاده از این محصولات نداشته باشند. باتوجه به این مسائل، پژوهشگران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در قالب طرح پژوهشی به تولید کودهای زیستی ویژه صیفی جات جهت افزایش کمی و کیفی عملکرد و کاهش هزینه تولید در سه سطح بررسی های آزمایشگاهی، گلخانه پژوهشی و گلخانه تجاری اقدام نموده اند. مجری طرح درباره مزیت این محصول نسبت به محصولات زیستی موجود در بازار اظهار داشت: محصول تولیدی اولین محصول زیستی ویژه گوجه فرنگی بر پایه اکتینومیست در بازار داخلی بوده و نمونه مشابهی بر پایه جنس و گونه معرفی شده در بازار خارجی هم وجود ندارد. صادقی افزود: این محصول ضمن تحریک رشد و افزایش عملکرد موجب ارتقای کیفیت (بازار پسندی) گوجه فرنگی، کاهش تجمع نیترات و فلزات سنگین (کمک به بهبود سلامت مردم و صادرات محصول)، تحریک سیستم ایمنی گیاه و افزایش مقاومت گیاه در مقابل بیماریهای خاکزاد (کاهش مصرف سموم شیمیایی) می شود. اکنون دانش فنی و سویه باکتریایی این گیاه در اختیار شرکت متقاضی قرار گرفته است.


منبع:

1400/06/08
10:24:46
5.0 / 5
207
تگهای خبر: ایمنی , بیماری , سلامت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بیلیارد