علل كشیدگی عضلانی و مراحل درمان آن چیست؟
ایت بال: كشیدگی عضلانی یا اسپاسم عضلات ناحیه لگن و ران سبب درد عضله به خصوص درد كشاله ران می شود و كشیدگی عضلات لگن از لطمه های شایع ورزشی است، این كشیدگی ها همین طور می تواند در اثر كارهای بدنی شدید در كسانی كه آمادگی ندارند ایجاد شوند.
به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، عضلات زیادی در ناحیه لگن و ران وجود دارند كه این عضلات مسئول حركات مفصل لگن در جهات مختلف است. گاهی اوقات این عضلات بر اثر ضربه و یا به دنبال كارهای شدید بدنی گرفتار كشیدگی می شوند و در حالات شدیدتر ممكنست پارگی های میكروسكوپی در این عضلات به وجود بیاید كه به آن استرین Strain هم می گویند و گاهی هم فیبرهای عضلانی بطور كامل پاره می شوند و شایع ترین عضلات لگن كه گرفتار گشیدگی می شوند، عضلات ادكتور یا نزدیك كننده ران هستند.
كشیدگی عضلانی ادكتور لگن در ورزش هایی مثل فوتبال، بسكتبال، تنیس، ورزش های رزمی، اسب سواری و دویدن بیشتر است و ورزشكاران نوجوان و مسن هم بیشتر از دیگر سنین در معرض این كشیدگی عضلانی هستند. در نوجوانی عضلات و استخوان ها ممكنست با یك سرعت یكسان رشد نكنند. ممكنست استخوان ها با سرعتی بیشتر از عضلات رشد طولی كنند و نتیجه این پدیده كوتاه شدن نسبی طول عضلات و در نتیجه تحت كشش قرار گرفتن عضلات اطراف استخوان است و در این حال عضله خیلی راحت تر گرفتار لطمه می شود.
بیشتر كشیدگی های عضلانی ادكتور لگن وقتی بوجود می آید كه فرد بدون به اصطلاح گرم كردن خود آغاز به ورزش می كند. در روند گرم كردن بدن پیش از شروع ورزش اصلی، یك سری حركات كششی انجام می شوند و این حركات، فیبرهای عضلات را به آرامی تحت كشش قرار داده و طول آنها را می افزایند و در نتیجه دامنه حركت مفصل بیشتر می شود؛ وقتی كه فرد بدون انجام این حركات مستقیما آغاز به ورزش شدید می كند، عضلات خودرا كه آمادگی ندارند در معرض كشش ناگهانی و در نتیجه لطمه قرار می دهد.
كشیدگی عضله ادكتور در قسمت ضخیم آن و یا در محلی است كه عضله به تاندون متصل می شود، كشیدگی معمولا موقعی ایجاد می شود كه عضله در حین انقباض شدید باشد و به ناگاه تحت كشش قرار گیرد و یا به آن ضربه ای وارد شود. هر عضله تا حد مشخصی می تواند كش بیاید و اگر تحت نیروی كششی بیشتری قرار گیرد لطمه های ذكر شده بوجود می آیند و وقتی مفصل لگن از قبل و به هر علتی گرفتار محدودیت حركتی باشد احتمال كشیدگی عضلات اطراف آن بیشتر می شود.
تشریح مراحل درمان
به محض كشیده شدن عضلات كشاله ران باید اقدامات زیر انجام شوند و بلافاصله فعالیت ورزشی را قطع كرده و ادامه ندهید و از سرمای موضعی استفاده كنید. همین طور با استفاده از كیسه حاوی خرده های یخ محل درد را به آرامی ماساژ داده و سرد كنید و برای مدتی باید از ایستادن اجتناب كرده و پس از آن هم تا مدتی باید با كمك دو عصای زیر بغل راه بروید.
علاوه بر این برای كاهش درد می توانید از داروهای ضد درد یا ضد التهاب استفاده كنید و پس از گذشت دو روز محل درد را با استفاده از كیسه آب گرم یا حوله گرم حرارت دهید. باید بدانید كه گرما شدت درد را كمتر می كند و دقت كنید كه در مرحله حاد برای كاهش درد از سرما و در مراحل پس از گرما استفاده كنید.
پس از گذشت چند روز تا چند هفته (بسته به شدت آسیب) درد نیز به تدریج كاهش می یابد؛ در این حالت بیمار باید به تدریج خودرا آماده بازگشت به كارهای ورزشی كند و مهمترین اقدام در این زمان انجام روزانه نرمش های كششی به خصوص در ناحیه كشاله ران و لگن و شكم و كمر است و پس از مدتی نرمش های تقویتی هم به نرمش های كششی اضافه می شوند.
انجام این نرمش ها تاثیر به سزایی در كاهش درد باقیمانده در كشاله ران و همین طور آماده كردن ورزشكار برای برگشت به فعالیت ورزشی دارد، این نرمش ها باید تحت نظر پزشك معالج و متخصص فیزیوتراپی انجام شوند و در این مدت بیمار باید از انجام كارهای شدید بدنی و ورزشی اجتناب كند و موقعی كه عضلات لگن و ران بویژه عضلات كشاله ران كاملا بدون درد شدند و قابلیت كششی و قدرت كافی را بدست آوردند بیمار می تواند به فعالیت ورزشی قبلی بازگردد.
منبع: ایت بال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب