تمرین درمانی موثرتر است یا برق درمانی؟

بهترین روش برای درمان كمردرد حاد

بهترین روش برای درمان كمردرد حاد

به گزارش ایت بال بررسی مقایسه سه روش تمرین درمانی، برق درمانی و دارو درمانی در بیماران مبتلا به كمر درد حاد نشان داده است كه روش برق درمانی نسبت به دو روش دیگر از تأثیر بیشتری برخوردار می باشد.


به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، كمر درد یكی از اشكالات شایع مردم در عصر حاضر به شمار می آید. این بیماری علاوه بر دردهای آزاردهنده، هزینه های بسیار سنگینی را به بیمار تحمیل می كند و در صورت تشخیص و بخصوص تجویز نامناسب شیوه های درمانی احتمال ابتلای بیمار برای مدت های طولانی و حتی خطر معلولیت برای همه عمر را به دنبال خواهد داشت. ازاین رو پژوهش حاضر با هدف مقایسه سه روش تمرین درمانی، برق درمانی و دارو درمانی بر روی ۲۰ زن مبتلا به كمردرد حاد با میانگین سنی ۲۲ سال انجام شد.
جهت ارزیابی میزان تأثیر پروتكل های درمانی، بیماران در قبل و پس از درمان مبادرت به تكمیل پرسشنامه Oswestry كردند. آزمودنی های گروه دارو درمانی به مدت چهار هفته مبادرت به مصرف داروهای رایج در پروتكل های درمانی كمر درد كردند و آزمودنی های گروه برق درمانی هم طی همین مدت و هر هفته چهار جلسه با استفاده از وسایل برقی تحت درمان قرار گرفتند و آزمودنی های گروه تمرین درمانی هم به مدت ۲۰ جلسه با پروتكل معین كه شامل تمرینات كششی و تقویتی عضلات مورد نظر بود تحت درمان قرار گرفتند.
یافته های پژوهش نشان داد كه میانگین نمرات گروه برق درمانی از ۲۱.۴ به ۶.۲ كاهش داشت و تفاوت معناداری بین میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون مشاهده شد. میانگین نمرات گروه دارو درمانی هم از ۱۳.۶ به ۹.۸ كاهش داشت. با این وجود در گروه تمرین درمانی هم علیرغم كاهش میانگین نمرات آزمودنی ها از ۱۲.۸ به ۷.۶ تفاوت معناداری میان نمرات پیش و پس آزمون مشاهده نشد.
ازاین رو با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یك سویه و آزمون تعقیبی سه روش با یكدیگر مقایسه شدند. نتایج نشان داد كه بین گروه های برق درمانی، دارو درمانی و تمرین درمانی اختلاف معناداری وجود دارد و علیرغم تأثیر هر سه روش در كاهش درد، روش برق درمانی اثر بهتری در درمان كمر درد دارد و نسبت به گروه دارو درمانی ۱۱.۴ امتیاز و در مقایسه با گروه تمرین درمانی ۱۰ امتیاز عملكرد بهتری داشت. ازاین رو روش برق درمانی نسبت به دو روش تمرین درمانی و دارو درمانی از تأثیر بیشتری در كاهش درد بیماران زن مبتلا به كمردرد برخوردار بود.
گفتنی است این پژوهش از جانب محمدحسین علیزاده عضو هیئت علمی دانشگاه تهران انجام شده است.



1398/09/25
14:43:42
5.0 / 5
4356
تگهای خبر: بیماری , شنا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
بیلیارد