چگونه لطمه همسترینگ را برطرف كنیم؟
ایت بال: لطمه همسترینگ معمولا با بروز دردی تیز و ناگهانی در پشت ران هم راه است و با تورم، حساسیت، هماتوم، كاهش دامنه حركتی، ضعف عضلانی و اختلال در عملكرد برای فرد لطمه دیده همراه می شود كه در چند مرحله بازتوانی می توان سبب بهبود وضعیت در عضو لطمه دیده شد.
به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، آذر معزی دانشیار گروه پزشكی ورزشی دانشگاه علوم پزشكی ایران، در مطلبی درباب لطمه های همسترینگ، بیان كرد: آسیبهای همسترینگ جزء جدانشدنی ورزش هایی نظیر فوتبال، بسكتبال، اسكی، هاكی، راگبی، دوومیدانی و... است كه در آنها نیاز به استارت و دویدن های سریع، ضربات محكم با پا، حركات شتابدار و تغییر جهت های ناگهانی اندام تحتانی است و استرین همسترینگ به منزله كشش شدید و یا پارگی های میكروسكوپیك در فیبرهای عضلانی و یا بافت های نرم در رابطه با این عضلات است كه می تواند در یك اختتام و یا در هر جایی از طول عضله رخ دهد و بر طبق شدت لطمه به سه درجه تقسیم می شود.
وی افزود: لطمه همسترینگ معمولا با بروز دردی تیز و ناگهانی در پشت ران هم راه است و متعاقب آن ورزشكار گرفتار تورم، حساسیت، هماتوم، كاهش دامنه حركتی، ضعف عضلانی و اختلال در عملكرد فیزیكی می شود. علاوه بر این ممكنست اكیموز یا تغییر رنگ در پشت ران نیز مشاهده شود.
دانشیار گروه پزشكی ورزشی دانشگاه علوم پزشكی ایران با اشاره به اینكه بروز لطمه همسترینگ سبب اتلاف زمان زیادی برای ورزشكاران شده و بهبودی علایم آن بطور متوسط حدود ۱۸ روز به طول می انجامد، اظهار داشت: این امر موجب نگرانی زیاد ورزشكاران مبتلا و مربیانشان می شود، بدین سبب آغاز هرچه سریع تر برنامه های بازتوانی بعد از وقوع لطمه از اهمیت بسزایی برخوردارست. برنامه توانبخشی لطمه همسترینگ در چند مرحله انجام می شود كه مهم ترین اقدام درمانی در اولین مرحله بروز لطمه استفاده از رژیم PRICE است.
معزی اضافه كرد: همین طور برای كنترل درد و تسریع در بهبودی ضایعه می توان از مدالیته های فیزیوتراپی بهره برد، در مرحله بعدی بعد از درد و تسریع بهبودی ضایعه می توان از مدالیته های فیزیوتراپی بهره برد. بعد از آن كه درد و علایم موضع ضایعه كم شد ورزشكار می تواند با انجام انقباضات استاتیك عضلات همسترینگ به حفظ قدرت عضلات مذكور و تسریع روند ترمیمی آن كمك نماید و با كنترل علایم آسیب، مرحله ورزش درمانی آغاز می شود.
بگفته وی نخستین برنامه های ورزش درمانی كه برای استرین همسترینگ تجویز می شود حركات كششی عضله به صورت بسیار ملایم و آهسته در محدوده بدون درد است. استفاده از حركات شدید كششی در این مرحله ممكنست منجر به تشدید تورم، بروز خونریزی مجدد در موضع و تشدید علایم ورزشكار شود. در مرحله بعد با بهبود ضایعه، كاهش درد و ازدیاد دامنه حركتی، ورزشكار می تواند از انقباضات ایزوتوئیك برای تقویت عضلات همسترینگ و سایر عضلات اندام تحتانی و نیز Core Stabilization Exercise استفاده نماید، ضمن این كه تمرینات نوروماسكولار و حركات ابتدایی فانكشنال برای ورزشكار مصدوم تجویز می شود و در مرحله نهایی تمریناتی نظیر دویدن و Sports Specific نیز به برنامه های بازتوانی افزوده می شود تا به تدریج ورزشكار آماده بازگشت به فعالیت های ورزشی شود.
منبع: ایت بال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب