غذاهای سفید ناسالم برای سلامت جسمانی ورزشكاران

غذاهای سفید ناسالم برای سلامت جسمانی ورزشكاران

غذاهای سفید ناسالم همچون مواد غذایی هستند كه سفارش می شود از رژیم غذایی افراد بخصوص ورزشكاران به منظور سلامت هرچه بیشتر و بهتر جسم حذف شوند.


به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، رژیم غذایی عاری از غذاهای سفید، الگوی غذایی است که با هدف حذف منابع غذایی فرآوری شده از رژیم غذایی، توسعه یافته است و می تواند به کاهش وزن و کنترل قند خون کمک نماید.
بعضی از غذاهای سفید، ناسالم، فرآوری شده، حاوی کربوهیدرات بالا، محتوای مواد مغذی کمتر، رنگ ها و افزودنی ها هستند و به نظر می آید که با کنار گذاشتن این غذاها از بشقاب غذایی، بتوان الگوی غذایی مغذی تر را با هدف کاهش وزن و تنظیم قند خون دنبال کرد.
در این مطلب که از جانب کیمیا معینی افشاری، عضو کمیته سلامت فدراسیون پزشکی ورزشی تهیه شده و در اختیار ایسنا قرار گرفته آمده است: نان سفید، ماکارونی های بدون سبوس، برنج سفید، شکر سفید، نمک و چربی ها با منشاء جانوری همچون غذاهای سفیدی هستند که سفارش می شوند از رژیم غذایی حذف شوند.
نان سفید
یکی از نخستین غذاهایی که در این رژیم غذایی حذف می شود، نان های سفید است که با آرد سفید تهیه می شود. این آرد اغلب برای تهیه بیسکوییت ها، شیرینی ها و غلات صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد. تصفیه شدن آرد، سبب از بین رفتن بیشتر فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آرد می شود که نتیجه آن، افزایش محتوای کربوهیدراتی و فقر مواد مغذی مانند فیبر و پروتئین است. افزایش مصرف نان های سفید با اضافه وزن ارتباط دارد و انتخاب های سالم تر، نان و غلات تهیه شده با آرد سبوس دار هستند.
ماکارونی های بدون سبوس
این نوع ماکارونی ها مانند نان های سفید هستند که با آرد بدون سبوس تهیه شده اند که سبب کاهش میزان مواد مغذی آن می شود. تحقیقات نشان داده اند که مصرف ماکارونی بدون سبوس به اندازه نان سفید، سبب افزایش وزن نمی گردد، اما باید توجه داشت که در صورت رعایت نکردن تعادل در میزان مصرفی، سبب افزایش میزان کالری دریافتی و افزایش وزن می شود. سفارش این است که برای افزایش دریافت مواد مغذی، از انواع ماکارونی های سبوس دار استفاده گردد که میزان فیبر بیشتری دارند، چون که به احساس سیری بیشتر کمک کرده و سبب آهسته تر شدن سرعت هضم و جذب کربوهیدرات ها و در نتیجه تنظیم قند خون، کمک می کنند.
برنج سفید
برنج سفید هم در دسته غلات بدون سبوس قرار دارد که برای سلامتی ضرر ندارد، اما محتوای مطلوبی از مواد مغذی را دارا نیست. نبود فیبر و پروتئین در برنج، سبب تسهیل در مصرف بیشتر آن می شود که عاملی برای اضافه وزن و عدم تعادل قند خون است. همینطور سفارش می شود به جای برنج سفید، از برنج قهوه ای که حاوی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است، استفاده گردد.
شکر سفید
شکر حاوی کالری و فاقد ارزش تغذیه ای است و چون در گروه قندهای ساده قرار دارد، هضم و جذب آن راحت است و به سرعت وارد جریان خون می شود که عاملی برای نوسانات قند خون است. مصرف شکر به علت کالری بالا می تواند سبب افزایش وزن ناخواسته و افزایش احتمال مبتلا شدن به بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ شود. میوه ها می توانند جایگزین قندهای ساده باشند و با این که میوه ها هم قند ساده دارند، اما منبع خوبی برای ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان ها هم هستند که می توانند اثرات منفی مصرف قندهای ساده را به حداقل برسانند.
نمک
درست است که مصرف مقداری نمک برای سلامتی لازم است، اما مصرف زیاد آن با مشکلاتی مانند بیماری های قلبی، سکته ها، چاقی و بیماری های کلیوی در ارتباطست. کاهش مصرف نمک از راه غذاهای فرآوری شده مانند کنسروها، سفارش می شود. می توانید برای طعم دهی به غذاها، ادویه ها و سبزیجات معطر را جایگزین نمک کنید که منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی به شمار می روند و به کاهش التهاب و تنظیم قند خون هم کمک می کنند. رزماری، آویشن، ریحان، زردچوبه، دارچین، پاپریکا و فلفل قرمز، جایگزین های مناسبی برای نمک هستند.
چربی ها با منشاء جانوری
این چربی ها عموما در گوشت ها و لبنیات وجود دارند که اغلب اشباع هستند و مصرف زیاد آنها می تواند سبب افزایش کلسترول خون و افزایش ریسک بیماری های قلبی شود. تحقیقات علمی نشان داده اند زمانی که چربی های اشباع با چربی های غیراشباع گیاهی جایگزین می شوند، خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی کاسته می شود، بنابراین سفارش می شود که چربی های اشباع با روغن زیتون، زیتون، آجیل ها و دانه ها جایگزین شوند.
در مورد غذاهای سفیدی که سالم هستند باید از سبزیجات شامل گل کلم، پیاز، سیر، تربچه، قارچ، آجیل ها و دانه ها شامل بادام هندی، کنجد، حبوبات شامل لوبیا سفید، گوشت ها شامل مرغ، ماکیان و ماهی، لبنیات شامل شیر، ماست و پنیر و سایر مواد نظیر سفیده تخم مرغ نام برد.




منبع:

1399/07/28
20:02:03
5.0 / 5
1553
تگهای خبر: بیماری , پروتئین , تغذیه , رژیم غذایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیلیارد