برای رفع مصدومیت چه بخوریم؟

برای رفع مصدومیت چه بخوریم؟

یكی از اشكالات ورزشكاران در زمان تمرین و مسابقه، صدمه ورزشی است اما می توان با مصرف مواد مورد نیاز بدن به روند بهبود این صدمه ها كمك كرد.


به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، لطمه ورزشی معمولا به صورت لطمه های تاندون، پیچ خوردگی های رباطی و کشیدگی زردپی و یا لطمه های جدی تر مثل شکستگی ها بروز می کند که برخی از این لطمه ها به عمل جراحی نیاز پیدا می کند. سوالی که برای خیلی از ورزشکاران وجود دارد این است که برای تسریع بهبود لطمه ورزشی از چه مواد مغذی و یا مکملی می توان استفاده کرد؟
یکی از اهداف تغذیه در لطمه ورزشی، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب و بهبود ترمیم زخم و تامین کالری و پروتئین کافی بعد ازجراحی است و پس از آسیب، بسته به نوع و شدت آن و یا ضرورت جراحی میزان احتیاج به کالری اضافی ۳۰ درصد افزایش می یابد؛ همین طور در فاز ریکاوری لطمه احتیاج به مصرف پروتئین بیشتر می شود.
بر طبق این مطلب که از طرف لاله کیوانمرز تهیه شده، یکی از اشکالات در زمان لطمه ایجاد التهاب در بافت بر اثر ضربه است و طولانی شدن زمان التهاب منجر به تاخیر در بهبود زخم وهمچنین طولانی شدن زمان بازیابی می شود.
مصرف امگا ۳ سطح پروتئین های واکنش گر cpr واینترکولین ۶ دربدن را می کاهد. از منابع امگا ۳ می توان به روغن زیتون، ماهی های آب سرد، روغن کانولا و گردو اشاره نمود. همین طور می توان از مکمل های امگا ۳ و یا روغن ماهی بدون جیوه نیز بهره برد. مصرف ادویه هایی مانند زرد چوبه و زنجبیل وکاری نیز درکاهش التهاب بسیار موثر است.
پروتئین
در فاز بازیابی آسیب، بدن نیاز بیشتری به پروتئین دارد؛ همچون اسیدهای آمینه مهم می توان به لیزین، لوسین، والین وترئونین اشاره نمود. پروتئین مورد نیاز بین ۱.۵ تا ۲ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است که بسته به نوع لطمه و شدت آن متفاوت می باشد. از بهترین مواد پروتئینی می توان به تخم مرغ، گوشت ماهی، گوشت سینه مرغ و شیر اشاره نمود و از مصرف گوشت های پرچرب و فرآوری شده مثل سوسیس وکالباس باید اجتناب کرد.
کربوهیدرات ها
برای تامین انرژی مورد نیاز جهت بازیابی بعد از لطمه بسیار لازم است ولی باید از مصرف زیاد از حد کربوهیدرات که موجب اضافه وزن می شود پرهیز کرد. مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده مثل ماکارانی، برنج سفید، آرد سفید و شکر باید محدود شوند و بجای آن از انواع نان های سبوس دار، ماکارانی سبوس دار و برنج قهوه ای بهره برد.
ویتامین ها وآنتی اکسیدان ها
ویتامین C برای ساخت کلاژن در بدن بسیار مهم می باشد، کلاژن عمده ترین ماده تشکیل دهنده فیبرهای زرد پی و رباط هاست و از منابع ویتامین C، مرکبات و توت فرنگی و میوه ها و سبزی های تازه است. در عین حال مصرف ویتامین A، E و D نیز در زمان لطمه بسیار مهمست.
مواد معدنی
کلسیم به ساخت و نگهداری استخوان کمک می نماید و در شیر و لبنیات و کشک موجود است.
منیزیوم
منیزیوم نیز در ارتقاء سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونت موثر است. در سبزیجات دارای برگهای سبز تیره و حبوبات و شکلات تلخ وجود دارد.
روی
روی به ترمیم زخم کمک می نماید و از منابع آن می توان به گوشت و آجیل و مغز جوانه ها اشاره نمود.
آهن
آهن جز اصلی سازنده هموگلوبین خون است و موجب تسهیل در انتقال اکسیژن به بافت های آزار دیده می شود و از انواع گوشت ها می توان به ماهی و جگر که از منابع آهن هستند، اشاره نمود.




منبع:

1399/05/13
22:05:31
5.0 / 5
2002
تگهای خبر: ایمنی , بازی , پروتئین , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
بیلیارد