برای رفع مصدومیت چه بخوریم؟

برای رفع مصدومیت چه بخوریم؟

یكی از اشكالات ورزشكاران در زمان تمرین و مسابقه، صدمه ورزشی است اما می توان با مصرف مواد مورد نیاز بدن به روند بهبود این صدمه ها كمك كرد.


به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، صدمه ورزشی معمولا به صورت صدمه های تاندون، پیچ خوردگی های رباطی و کشیدگی زردپی و یا صدمه های جدی تر مثل شکستگی ها بروز می کند که برخی از این صدمه ها به عمل جراحی نیاز پیدا می کند. سوالی که برای خیلی از ورزشکاران وجود دارد این است که برای تسریع بهبود صدمه ورزشی از چه مواد مغذی و یا مکملی می توان استفاده کرد؟
یکی از اهداف تغذیه در صدمه ورزشی، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب و بهبود ترمیم زخم و تأمین کالری و پروتئین کافی بعد ازجراحی است و پس از آسیب، بسته به نوع و شدت آن و یا ضرورت جراحی میزان نیاز به کالری اضافی ۳۰ درصد افزایش می یابد؛ همینطور در فاز ریکاوری صدمه نیاز به مصرف پروتئین بیشتر می شود.
بر طبق این مطلب که از جانب لاله کیوانمرز تهیه شده، یکی از اشکالات در زمان صدمه ایجاد التهاب در بافت بر اثر ضربه است و طولانی شدن زمان التهاب منجر به تاخیر در بهبود زخم وهمچنین طولانی شدن زمان بازیابی می شود.
مصرف امگا ۳ سطح پروتئین های واکنش گر cpr واینترکولین ۶ دربدن را می کاهد. از منابع امگا ۳ می توان به روغن زیتون، ماهی های آب سرد، روغن کانولا و گردو اشاره نمود. همینطور می توان از مکمل های امگا ۳ و یا روغن ماهی بدون جیوه هم بهره برد. مصرف ادویه هایی مانند زرد چوبه و زنجبیل وکاری هم درکاهش التهاب بسیار موثر است.
پروتئین
در فاز بازیابی آسیب، بدن نیاز بیشتری به پروتئین دارد؛ همچون اسیدهای آمینه مهم می توان به لیزین، لوسین، والین وترئونین اشاره نمود. پروتئین مورد نیاز بین ۱.۵ تا ۲ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است که بسته به نوع صدمه و شدت آن متفاوت می باشد. از بهترین مواد پروتئینی می توان به تخم مرغ، گوشت ماهی، گوشت سینه مرغ و شیر اشاره نمود و از مصرف گوشت های پرچرب و فرآوری شده مثل سوسیس وکالباس باید اجتناب کرد.
کربوهیدرات ها
برای تأمین انرژی مورد نیاز جهت بازیابی بعد از صدمه بسیار ضروریست ولی باید از مصرف زیاد از حد کربوهیدرات که سبب اضافه وزن می شود پرهیز کرد. مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده مثل ماکارانی، برنج سفید، آرد سفید و شکر باید محدود شوند و به جای آن از انواع نان های سبوس دار، ماکارانی سبوس دار و برنج قهوه ای بهره برد.
ویتامین ها وآنتی اکسیدان ها
ویتامین C برای ساخت کلاژن در بدن بسیار مهم می باشد، کلاژن عمده ترین ماده تشکیل دهنده فیبرهای زرد پی و رباط هاست و از منابع ویتامین C، مرکبات و توت فرنگی و میوه ها و سبزی های تازه است. در عین حال مصرف ویتامین A، E و D هم در زمان صدمه بسیار مهم می باشد.
مواد معدنی
کلسیم به ساخت و نگهداری استخوان کمک می نماید و در شیر و لبنیات و کشک موجود است.
منیزیوم
منیزیوم نیز در ارتقاء سیستم ایمنی و پیشگیری از عفونت موثر است. در سبزیجات دارای برگهای سبز تیره و حبوبات و شکلات تلخ وجود دارد.
روی
روی به ترمیم زخم کمک می نماید و از منابع آن می توان به گوشت و آجیل و مغز جوانه ها اشاره نمود.
آهن
آهن جز اصلی سازنده هموگلوبین خون است و سبب تسهیل در انتقال اکسیژن به بافت های آسیب دیده می شود و از انواع گوشت ها می توان به ماهی و جگر که از منابع آهن هستند، اشاره نمود.




منبع:

1399/05/05
14:51:58
5.0 / 5
2305
تگهای خبر: ایمنی , بازی , پروتئین , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
بیلیارد