با پیاده روی سریع تر، عمر خویش را طولانی تر كنید
ایت بال: پژوهشگران معتقدند اهمیت سرعت پیاده روی بعنوان یك عامل موثر بر سلامتی، باید در پیام های عمومی سلامت مطرح شود. آن ها با تجزیه و تحلیل بر روی بیش از 50 هزار فرد بالغ كه به صورت روزانه پیاده روی می كنند، دریافتند كه سرعت بیشتر پیاده روی با ریسك پایین تر بیماری های قلبی-عروقی و سایر علل مرگ ومیر ارتباط دارد.
به گزارش ایت بال به نقل از British Journal of Sports Medicine، این پژوهش كه به سرپرستی دانشگاه سیدنی انجام گرفته است، نشان داده است كه افزایش سرعت پیاده روی می تواند طول عمر افراد را هم افزایش دهد.
راه رفتن با سرعت معمولی در مقایسه با راه رفتن با سرعت پایین، با 20 درصد كاهش در ریسك درگیری با همه علل مرگ ومیر همراه است. این درحالی است كه راه رفتن سریع با كاهش 24 درصدی این ریسك، موثرتر قلمداد می گردد.
نتایج مشابه این پژوهش برای خطر مرگ بر اثر بیماری های قلبی-عروقی هم انتشار یافته است كه به ترتیب با كاهش 24 و 21 درصدی در پیاده روی با سرعت معمولی و بالا، در مقایسه با راه رفتن آهسته همراه بوده است.
همینطور با افزایش سن، سرعت راه رفتن می تواند بیشتر بر سلامت افراد تاثیر بگذارد. در این آزمایش، داوطلبان 60 ساله یا مسن تر، با سرعت معمولی و بالا پیاده روی كرده اند. نتایج نشان داد كه خطر مرگ بر اثر علل قلبی-عروقی در افرادی كه با سرعت متوسط پیاده روی كرده اند، 46 درصد كاهش و در كسانی كه با سرعت بالا راه می رفتند، كاهش 53 درصدی را نسبت به گروه شاهد، نشان داده است.
این نتایج، در مقاله ویژه ای به قلم پروفسور "ایمانوئل استاماتاكیس" از مركز "چارلز پركینس" و دانشكده سلامت عمومی دانشگاه سیدنی، در شماره ویژه مجله فوق كه منحصرا بر روی آثار پیاده روی و سلامت مطالعه می كند، انتشار یافته است.
پروفسور "استاماتاكیس" بیان كرده است: «سرعت بالای پیاده روی، عموماً 5 تا 7 كیلومتر در ساعت است، اما به سطح تناسب اندام فرد هم بستگی دارد. یك ملاك جایگزین این است كه با سرعتی پیاده روی كنید كه حفظ این سرعت، سبب شود كمی نفس نفس زده و عرق كنید.»
همینطور وی اضافه كرده است: «سرعت پیاده روی با ریسك همه علل مرگ ومیر ارتباط دارد، اما نقش اصلی آن مستقل از مجموع فعالیت های فیزیكی كه یك فرد انجام می دهد، تابحال توجه زیادی را دریافت نكرده است.»
در یك همكاری میان مركز "چارلز پركینز" و دانشگاه سیدنی، دانشكده پزشكی و سلامتی دانشگاه كمبریج، دانشگاه ادینبرو، دانشگاه لیمرك و دانشگاه اولستر، پژوهشگران به دنبال تعیین ارتباط بین سرعت پیاده روی با مرگ، بر اثر همه علت های بیماری های قلبی-عروقی و سرطان بوده اند.
این گروه پژوهشی، سوابق مرگ ومیر را با نتایج 11 نظرسنجی مبتنی بر جمعیت در انگلستان و اسكاتلند از سال های 1994 تا 2008 كه در آن شركت كنندگان سرعت پیاده روی شان را گزارش كرده بودند، ارتباط دادند و سپس، عواملی چون میزان و شدت همه فعالیت های فیزیكی، سن، جنسیت و شاخص توده بدنی آنان را هم تعدیل كردند.
درحالی كه جنسیت و شاخص توده بدنی ظاهراً تأثیری روی نتایج نشان نداده است، اما پیاده روی با سرعت معمولی یا زیاد با كاهش معنادار ریسك همه علل مرگ و بیماری های قلبی عروقی ارتباط داشته است. با این حال، هیچ شواهدی وجود ندارد كه نشان دهد سرعت پیاده روی تأثیر مفهوم داری روی مرگ بر اثر سرطان دارد.
پروفسور "استاماتاكیس" بیان كرده است: «جداسازی تأثیر یك جنبه خاص فعالیت فیزیكی و درك ارتباط بالقوه آن با خطر مرگ زودرس پیچیده است.»
در كل، بررسی های این پژوهش نشان داده است كه افزایش سرعت پیاده روی می تواند روشی ساده برای بهبود سلامت قلبی و كاهش خطر مرگ زودرس باشد. این امر پیام ساده ای را برای كمپین های سلامت عمومی فراهم می آورد تا آن را ترویج دهند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب