با حضور معاون علمی رییس جمهور صورت گرفت؛

افتتاح خط تولید سی تی اسکن و شروع صادرات ونتیلاتور ایرانی

افتتاح خط تولید سی تی اسکن و شروع صادرات ونتیلاتور ایرانی

ایت بال: آیین افتتاح اولین خط تولید دستگاه سی تی اسکن و صادرات ونتیلاتور ساخت ایران یک شرکت دانش بنیان قبل از ظهر امروز با حضور معاون علمی رئیس جمهور در پارک علم و فناوری خراسان رضوی اجرا شد.



به گزارش ایت بال به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، با حضور روح الله دهقانی که در سفری دو روزه بمنظور بازدید از شرکت های دانش بنیان و گفت و گو با فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری شرق کشور در مشهد به سر می برد، بهره برداری از خط تولید دستگاه سی تی اسکن و صادرات ونتیلاتور ساخت شرکت دانش بنیان احیاء درمان پیشرفته آغاز شد.
دهقانی همین طور از خطوط تولید قطعات ساخت ایران تجهیزات کمک تنفسی، ونتیلاتور تنفسی توبوفن Dion، پروپرشنال ولو احیا درمانی و کالیبراتور ونتیالسیون و سایر تجهیزات ساخت ایران توسعه یافته توسط متخصصان این شرکت دانش بنیان بازدید نمود.
خسرو حیدری، مدیر عامل شرکت فناور احیا درمان پیشرفته در حاشیه این مراسم اظهار داشت: با حمایت و پشتیبانی قاطع معاونت علمی و دکتر دهقانی بعد از حدود دو سال وقفه در راه تمدید پروانه این دستگاه در وزارت بهداشت، پروانه تولید مستقل یا به عبارتی ساخت ایران این محصول تمدید گردید و سپس برای خرید تضمینی توسط وزارت بهداشت توافق نامه ای چهار جانبه بین معاونت علمی، وزارت صمت، وزارت بهداشت و شرکت احیادرمان پیشرفته منعقد گردید. نتیجه این شد که اکنون یک قرار داد همکاری با وزارت بهداشت برای تحویل ۳۵ عدد سی تی اسکن داریم.
به باور او، این مجموعه چنانچه همچون معاونت علمی مورد حمایت همه جانبه و قاطع و آینده نگرانه سایر بخش های دولت و خصوصا وزارت بهداشت قرار گیرد و با خرید تضمینی مواجه شود بدون تردید می تواند ۲۵۰ عدد سی تی اسکن ۱۶ اسلایس را در یک سال تولید و تحویل وزارت بهداشت بدهد.
حیدری با اعلان اینکه هزینه وارادات دستگاه سی تی اسکن وارداتی ۲۲۰هزار یورو است، اشاره کرد: با تولید بومی این محصول، به ازای هر دستگاه حدود ۳۰ هزار یورو صرفه جویی ارزی می شود. از ین جهت، چنانچه میزان خرید افزایش یابد با توسعه تولید قطعات سی تی در داخل کشور این میزان صرفه جویی ارزی بیشتر هم خواهد شد، تعداد تولید ۲۵۰ دستگاه سی تی اسکن چیزی حدود ۱۷ میلیون یورو صرفه جویی ارزی در پی خواهد داشت.
وی همین طور اشاره کرد: شرکت فن آور احیاء درمان با تولید برخی قطعات سی تی اسکن به باشگاه تولید کنندگان قطعات سی تی اسکن در دنیا پیوسته است و در آینده می تواند قطعات اصلی سی تی اسکن را تولید انبوه کرده و صادر کند.
به گفته او، چنانچه در رابطه با این محصول خرید تضمینی با تعداد بالا صورت پذیرد به تبع موجب توانمندی این مجموعه و توسعه این محصول در آینده ای نه چندان دور خواهد شد؛ بطوریکه شرکت قادر به تولید سی تی اسکن پرتابل یا سیار (داخل کانتینر) خواهد بود که مراحل طراحی آن با هزینه مرکز تحقیق و توسعه احیادرمان شروع شده است. این محصول در حوادث غیر قابل پیش بینی مثل زلزله و.... در همه مناطق ایران قابل استفاده خواهد بود. علاوه بر این در طب اورژانس و مراکز نظامی خارج از مرکز و نقاط مرزی و دور از امکانات تخصصی و فوق تخصصی درمانی به کار می آید.
حیدری درباره ی میزان صادرات شرکت احیاء درمان پیشرفته اظهار داشت: حدود یک سال و نیم قبل، هشت دستگاه سی تی اسکن توسط همین مجموعه به یکی از کشورهای همسایه صادر گردیده است و چنانچه نیاز داخل را تامین نماییم می توانیم در آینده نسبت به صادرات سی تی اسکن نیز اقدام و در راه توسعه و با حمایت معاونت علمی و سایر بخش های دولت، سی تی اسکن های با اسلایس بالاتر تولید نماییم.
وی افزود: اکنون طراحی تولید سی تی ۱۲۸ اسلایس را آغاز نموده ایم. فناوری تولید دستگاه فناور و بسیار پیچیده ای مثل سی تی، یک فناوری مادر است و در آینده می توانیم انواع پیشرفته تری از سی تی اسکن حتی پت سی تی را هم تولید نماییم.
مدیر عامل شرکت فناور احیاء درمان پیشرفته همچنین، درباب دیگر محصولات این شرکت گفت: این مجموعه دانش بنیان، اکنون ۱۶ محصول دانش بنیان دارد که از این تعداد ۱۴ محصول دانش بنیان نوع یک و دو محصول دانش بنیان نوع ۲ است. بدین سبب طبق رویکرد ارزیابی های اخیر معاونت علمی شرکت احیادرمان فن آور شمرده می شود.
به گفته او، این ۱۶ محصول شامل دانش بنیان شامل ونتیلاتور (دستگاه کمک تنفسی حیاتی) بزرگسال و ونتیلاتور نوزادی و ونتیلاتور تربوفن دار (نسل جدید و پیشرفته به نام دیون که صادرات آن با حضور دهقانی شروع می شود) ونتیلاتوری به نام دیومد، ماشین بیهوشی، سی تی اسکن و قطعات کلیدی و راهبردی دستگاه های تولید شده و همین طور دستگاه هایی که در پروسه تست و کنترل و ارزیابی کیفی محصولات در خطوط تولید استقرار دارد و کالیبراتورها نیز که در پروسه تولید برای تنظیمات محصولات تولیدی از آنها استفاده می شود.
وی اضافه کرد: مجموعه احیادرمان پیشرفته قبل از این و در دوره مدیریت بحران کرونا که کشورها صادرات ونتیلاتور نداشتند و هر یک به فکر تامین این دستگاه کمک تنفسی حیاتی برای هم وطنان خود بودند به عنوان نخستین تولید کننده این دستگاه در سالها پیش از کرونا هم نیاز فوری سیستم سلامت را رفع کرد و شش هزار دستگاه را بموقع و با جهش تولید تحویل وزارت بهداشت داد و مزیت راهبردی را برای کشور فراهم نمود و هم این که موجب صرفه جویی ارزی فراوان شد. حداقل با این تعداد دستگاه ۲۰۰ میلیون یورو صرفه جویی ارزی صورت گرفت.
این فعال فناور افزود: در اوایل کرونا در همین کشورهای منطقه قیمت هر دستگاه ونتیلاتور حداقل از ۳۵ هزار دلار تا حتی ۵۰ هزار دلار و بلکه بیشتر فروش می رفت در صورتیکه احیاء درمان با قیمت هر دستگاه حدود شش تا شش هزار و ۵۰۰ دلار این تجهیزات را در اختیار وزارت بهداشت قرار داد.

1402/09/28
15:59:53
5.0 / 5
342
تگهای خبر: باشگاه , خرید , سلامت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
بیلیارد