معاونت علمی اعلام كرد؛

اجرای بیشتر از ۳۱ پروژه علمی برای ارتقای کیفیت غذا

اجرای بیشتر از ۳۱ پروژه علمی برای ارتقای کیفیت غذا

به گزارش ایت بال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام نمود بیشتر از ۳۱ پروژه علمی برای ارتقای کیفیت غذا اجرایی شده است.



به گزارش ایت بال به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از مهم ترین پیش نیازها برای تأمین امنیت غذایی، فراهم کردن زیرساخت ها و ابزارها است تا با کمک آنها اقدامات در این حوزه هدفمندتر و کاربردی تر شود.
از آنجاییکه امنیت غذایی نقش بسزایی در تأمین امنیت و ارتقای سلامت جامعه دارد و عدم توجه به آن و وابستگی به بازارهای جهانی عواقب ناخوشایندی برای کشور به همراه خواهد داشت، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درصدد است تا با کمک شرکتهای دانش بنیان و خلاق و نهادهای در رابطه با این حوزه؛ خلاءها را پاسخ دهد و تلاش کند غذای سالم تری به دست مردم برسد.
«ایجاد شتابدهنده ها»، «ایجاد استانداردها»، «ایجاد پنجره واحد الکترونیکی»، «اصلاح ساختارکدهای ISIC»، «سامانه رهگیری محصولات کشاورزی»، «سامانه توزیع نهاده های کشاورزی (کودنت)»، «برگزاری سمپوزیوم و کارگاه آموزشی»، «تدوین برنامه مدیریت تغذیه تلفیقی در جهاد کشاورزی»، «استقرار بازار محصول سالم و تولید گیاهان بر مبنای آنالیز کلان داده ها»، «دستنامه های ترویجی»، «ایجاد و توسعه شبکه محصولات سالم»، «طرح پایلوت تولید میکرو و ماکروجلبک»، «حمایت از ایجاد و استقرار نماد طیب» و «اطلس جامع زیست فناوری کشاورزی» ۹ گامی است که برای تأمین زیرساخت های تأمین امنیت غذایی اجرایی شده یا در حال اجرا می باشد.
در همین راستا هم اقدامات دیگری چون «تولید کود زیستی استرووایت از راه تصفیه پساب دامداری، شهری و صنعتی»، «تولید صنعتی آفت کش گیاهی دایابون» و «کود تخصصی آمینواسیدی استحصال شده از ضایعات کارخانجات صنایع غذایی» برای سالم سازی محصولات کشاورزی تعریف شده است تا در مرحله نخست، تولیدات را با استانداردها همراه کنند.
چون تأمین امنیت غذایی از زمین کشاورزی شروع می شود و همه فرآیندهای تولید و توزیع را در برمی گیرد و تا سفره های مردم ادامه دارد بنابراین فراموش کردن یکی از حلقه ها؛ تأمین این مفهوم را ابتر و بی نتیجه خواهد گذاشت.
بر همین اساس، ستاد طی چند سال گذشته با نگاه ویژه به صنعت دام و طیور برای تأمین امنیت غذایی ۹ طرح ویژه را هم در این حوزه اجرایی کرده است. اقداماتی همچون تشکیل دبیرخانه کارگروه تحقیق و توسعه لاین آرین»، «مقایسه سویه های مرغ موجود تجاری»، «استفاده از ظرفیت کانون های دانش، صنعت، بازار برای توسعه صنعت طیور»، «تولید اسپرم، جنین و گوساله های خالص نژاد درحال انقراض سیستانی»، «تولید ریزتراشه برای شناسایی، هویت گذاری و ثبت دام برپایه استاندارد»، «تولید اسفنج واژینال پروژسترونی دام سبک»، «تولید گوسفند پر بازده مناسب برای شرایط محیطی ایران (نژاد مهربان)»، «تولید ۲ هزار رأس بز نژادهای ممتاز شیری، گوشتی و چندقلوزا (سانن، مورسیا، بوئر و موبنده)» و «برنامه اصلاح نژادی گوسفند بومی ایران (شال) با تکیه بر استفاده از آلل برولا».
یکی از پروژه های مطرح در این عرصه احیای مرغ لاین است که این کار هم با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با تلاش شرکتهای دانش بنیان و خلاق با اجرای ۵ طرح «تصویب و انعقاد قرارداد طرح های پژوهشی و توسعه فناوری»، «پایش پیشرفت طرح های پژوهشی»، «تدوین سند تحقیق و توسعه برنامه ملی لاین آرین»، «راه اندازی و توسعه پلت فرم شبکه تحقیق و توسعه مرغ لاین آرین» و «کسب برخی دستاوردها و جمع آوری اطلاعات سویه آرین از مزارع پرورش» در حال اجرا می باشد.
به طور کلی همه این طرح ها با هدف تأمین امنیت غذایی به اجرا درآمده اند و بخش کوچکی از اقدامات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در همکاری با شرکتهای دانش بنیان و مجموعه های ذیربط در وهله اول برای تأمین غذا و سپس سالم سازی آن است. اقداماتی که می تواند امنیت غذایی بعنوان یکی از راهبردی ترین اهداف ملی را تأمین و محقق کند.


منبع:

1401/05/12
22:19:37
5.0 / 5
287
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , تغذیه , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
بیلیارد