داروی ترك اعتیاد و ضد دردهای سرطانی رونمایی گردید

داروی ترك اعتیاد و ضد دردهای سرطانی رونمایی گردید

داروی ترک اعتیاد و ضد دردهای سرطانی که توسط یک شرکت دانش بنیان به تولید رسید رونمایی گردید.



به گزارش ایت بال به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، داروی «ترک اعتیاد و ضد دردهای سرطانی بوپرنورفین ۲ میلی گرم؛ منشا تریاک» با حمایت ۳۶ میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی در قالب طرح هم سرمایه گذاری با صندوق پشتیبانی از سرمایه گذاری زیست فناوری در کارخانه ای به مساحت ۱۹۲۰متر مربع و با ظرفیت ۸۲۶ کیلوگرم معادل ۴۱۳ میلیون عدد قرص پرونو با حضور مجازی دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، سردار مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و دکتر علی وحدت رییس صندوق نوآوری و شکوفایی رونمایی گردید.
این پروژه دانش بنیان با سرمایه گذاری ۵۵ میلیارد تومانی در قالب «هم سرمایه گذاری» با صندوق نوآوری و شکوفایی انجام شده است که سهم صندوق نوآوری از این مقدار ۳۶ میلیارد تومان بوده است.
بوپرنورفین (Buprenorphine) دارویی است که عمدتاً برای درمان اعتیاد به مواد مخدر استفاده می شود، مصارف درمانی دیگری همچون تسکین دردهای شدید، پیش از بیهوشی، کنترل و برگرداندن مهار تنفسی ناشی از فنتانیل در بیهوشی نیز دارد.
داروی بوپرنورفین جزء داروهای ترک اعتیاد است که به سبب دارا بودن خواص ویژه، آنرا نسبت به دیگر داروهای این زمینه برتری داده است.
یعقوب حقیقتیان مدیرعامل شرکت دانش بنیان در این مراسم تولید این محصول را علاوه بر کاهش ارزبری، راه حل مبارزه با یکی از معضلات اجتماعی کشور دانست و اظهار داشت: اعتیاد یکی از چالش های لطمه رسان است که تمامی کشورها با آن درگیر هستند. بر این اساس داروهای مختلفی برای ترک اعتیاد در دنیا وجود دارد که معتبرترین آن داروی ترک اعتیاد بوپرنورفین است. این محصول در اشکال مختلفی چون آمپول نالوکسان، کپسول خوراکی نالتروکسان و فرم آهسته رهش نالتروکسان (تزریقی) عرضه می شود.
وی افزود: با وجود این که در برنامه امروز از محصول و خط تولید آن رونمایی گردید اما قبل از این یک میلیون قرص بوپرنورفین ۲ میلی گرم تولید شده است و ۶ میلیون قرص نیز در فرآیند تولید قرار دارد. در مدل فرم آهسته رهش نالتروکسان (تزریقی)، محصول به پیکر شخص معتاد تزریق می شود و حالت خماری تا یک ماه بمنظور خروج اثرات مواد مخدر از بدن بیمار باقی می ماند.
به گفته مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، منشا این دارو تریاک است که ماده اولیه تدائین از آن تهیه شده و پس از انجام ۹ پروسه شیمیایی به بوپرنورفین تبدیل می شود که جایگزین مناسب و منطقی برای متادون است. این محصول برای نخستین بار در سال ۱۹۶۴ در انگلستان تولید شده و در دنیا بعنوان مناسب ترین داروی ترک اعتیاد مطرح است که می توانیم با قیمت قابل رقابت در تولید، این محصول را به کشورهای دیگر نیز صادر نماییم.
حقیقتیان اشاره کرد: قبل از این از متادون برای ترک اعتیاد استفاده می شد که علاوه بر خاصیت اعتیادآوری، هزینه هایی چون ارزبری بالا برای کشور به دنبال داشته است. معضل اعتیادآوری متادون موجب می شد که فرد بیمار از مواد مخدر دیگر مانند هرویین به سمت اعتیاد به متادون سوق پیدا کند. بر این اساس دستگاه های مرتبط مانند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خواهان ارائه راه حل برای حل این معضل اجتماعی هستند.
مدیرعامل شرکت از بالا بودن قیمت واردات بوپرنورفین آگاهی داد و اظهار داشت: تولید این محصول نیاز به تکنولوژی پیشرفته دارد و ما با بهره گیری از توان فنی و علمی توانستیم به تولید تجهیزاتی دست یابیم که قیمت نهایی این محصول را به میزان قابل توجهی می کاهد و امکان تولید آنرا در کشور فراهم می آورد. این خط تولید از سه نوع رآکتور تشکیل شده که بومی سازی شده و با بهره گیری از توان داخل تولید شده است.
حقیقتیان افزود: واحد تحقیق و توسعه شرکت موفق به ساخت داخل پیشرفته ترین تجهیزات با طراحی کاملا بومی سازی شده برای تولید بوپرنورفین شده است که علاوه بر تولید ماده موثره، محصول نهایی یعنی قرص زیر زبانی حاوی ۲ میلی گرم بوپرنورفین بصورت هیدروکلراید را نیز تولید نماید.
وی در مورد مزیت رقابتی این محصول علاوه بر کاهش قیمت، اظهار داشت: سنتز ماده اولیه بوپرنورفین هیدروکلراید با تکنولوژی متفاوت و پیشرفته هم راه است. همین طور راندمان بالا و درجه خلوص ۱۰۰ درصد و ناخالصی صفر درصد سبب شده تا در مقایسه با نمونه های خارجی مزیت رقابت بالایی داشته باشد.
مدیرعامل شرکت، میزان کاهش ارزبری این محصول را ۳۰ میلیون دلار عنوان نمود و در مورد ظرفیت تولید اظهار داشت: حجم عملیات اجرائی سالانه ۸۰۰ میلیون عدد قرص است همین طور ظرفیت اسمی تولید ماده موثره ۱۵۰۰ کیلوگرم است. میزان نیاز کشور ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون قرص است که علاوه بر تامین نیاز داخل بیش از ۵۰ درصد از تولیدات برای صادرات هدف گذاری شده است
وی در آخر میزان اشتغالزایی تولید این محصول را ۱۵۰ نفر بصورت مستقیم و ۱۵۰۰ نفر بصورت غیر مستقیم عنوان نمود.
به گزارش ایت بال به نقل از مهر، در ساختار هم سرمایه گذاری، صندوق نوآوری و شکوفایی حداکثر تا ۸۰ درصد نقدینگی مورد نیاز یک پروژه را تامین می کند و عامل نیز متعهد خواهد بود حداقل ۲۰درصد از نقدینگی مورد نیاز هر موضوع از مشارکت را از منابع خود تامین نماید.

1400/03/11
10:29:44
5.0 / 5
919
تگهای خبر: آموزش , تیم , جت , رقابت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
بیلیارد