یك زانو درد ناشناخته در ورزشكاران و روش تشخیص آن!

یك زانو درد ناشناخته در ورزشكاران و روش تشخیص آن!

به گزارش ایت بال سندروم پلیكا در زانو، یكی از علل درد جلوی زانو در بعضی ورزشكاران است كه در بیشتر مواقع دلیل شناخته شده ای ندارد، اما در سبب شناسی آن مواردی در ارتباط با ضربه، سندروم پركاری، وجود هماتوم، دیابت و بیماری های التهاب مفصلی مطرح است.


به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، این سندروم در هر دو جنسیت و در سه دهه اول زندگی افراد دیده می شود و در بیشتر مواقع سندروم پلیکا دلیل شناخته شده ای ندارد بگونه ای که باید عنوان نمود در ۶۰ درصد موارد به صورت دوطرفه دیده می شود و در سایر موارد در ارتباط با ضربه، سندروم پرکاری، وجود هماتوم، دیابت و بیماری های التهاب مفصلی است.
بر طبق این مطلب که از جانب رز فولادی، فیزیوتراپیست تهیه شده و در اختیار ایسنا قرار گرفته است، علایم سندروم پلیکا در زانو شامل درد جلوی زانو، صدای کلیک و احساس پوپ در مفصل کشککی رانی بخصوص در زمان فعالیتهای تحمل بار همچون اسکات است.
باید تصریح کرد که این سندروم در نوجوانان، معمولا در زمان جهش رشدی بروز می کند و علایم سندروم پلیکا غالبا با استفاده مکرر از زانو یا در فعالیتهای سنگین که شامل حرکات فلکشن و اکسنتشن زانو است بروز پیدا می کند. برپایه موقعیت بروز درد، این سندروم به دسته های فوق کشککی، مدیال کشککی و زیر یا لترال کشککی تقسیم می شوند و پلیکا غشایی از ساینوویال است که در اغلب زانوها وجود دارد.
در شرایط عادی، این غشا نازک و غالبا شفاف است و پلیکا سمت مدیال کشکک که از نظر کلینیکی اهمیت بیشتری هم دارد، از سر بالایی خود به عضله آرتیکولاریز جنو(articularis genus) اتصال پیدا می کند و در سر دیستال به غشای سینوویال بین مفصلی و لیگامان کشککی- درشت نی در سمت مدیال لایه چربی پشت کشکک وصل می شود و بسته به موقعیت قرارگیری، اندازه و میزان کشسانی پلیکا، امکان دارد در زاویه ۷۰ تا ۱۰۰ درجه خم کردن زانو بین تاندون چهارسر و کندیل استخوان ران گیر کرده و علایم مکانیکی ایجاد کند.
این سندروم زمانی پاتولوژی می شود که کیفیت ذاتی آن بدلیل فرایند التهابی که سبب تغییر انعطاف پذیری بافت سینوویال شود، تغییر کند. در این صورت و طی فرایند التهابی، پلیکا تبدیل به یک بافت غیرالستیک، سفت، ضخیم و فیبروتیک می شود و در وضعیت خم شدن زانو، بین ران و کشکک گیر می افتد و علایم درد غیراختصاصی ناحیه قدامی و قدامی داخلی زانو را به وجود می آورد و به علت اتصال غیرمستقیم به عضله کوادریسپس، ضعف این عضله و عدم تعادل قدرت آن، همینطور فلکشن طولانی مدت زانو می تواند نقش مهمی در بروز علایم این سندروم ایفا کند.
روش تشخیص
گرفتن تاریخچه بیماری و درد، تست های کلینیکی و تصویربرداری همچون راه های تشخیص این سندروم هستند و بعضی بیماران سابقه یک ضربه گنگ یا پیچش در زانو را گزارش می کنند که با التهاب و تجمع مایع در زانو همراه بوده است و منجر به درد متمرکز سمت داخلی زانو شده است.
گاهی هم درد قدامی زانو با افزایش فعالیتهای ورزشی یا کاری، همراه با فلکشن و اکستنشن مکرر گزارش می شود که مفصل کشککی رانی را تحریک کرده و گاهی علایم کلاسیک سندروم در فازهای اولیه فعالیتهای ورزشی حذف می شود، اما با تاخیر چند ماهه باردیگر بروز می کند و فرد را از ادامه فعالیت باز می دارد.



1399/05/27
22:15:25
5.0 / 5
2348
تگهای خبر: بیماری , شنا , ضربه , فعالیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
بیلیارد