اهمیت زمان بندی تمرینی در بدنسازی حرفه ای

اهمیت زمان بندی تمرینی در بدنسازی حرفه ای

ایت بال: در بدنسازی حرفه ای تمرینات ورزشكار باید مطابق با یك زمانبندی تعریف شده مدنظر قرار گیرد چون كه در غیر این صورت قابلیت های ورزشكار گرفتار مرگ فیزیولوژیك می شود.


به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، برای به اوج رساندن قابلیت های ورزشكار و رساندن او به عملكردی ایده ال در زمانی خاص، لازم است محرك های تمرین با توالی مناسب در دوره هایی از تمرین به ورزشكار داده شود، ازاین رو نوع محرك ها باید با عنایت به نیاز ورزشكار و دوره، انتخاب گردد و چیدمان لازم صورت گیرد.
طبق تعریف، زمانبندی تلاشی است كه به منظور كمی كردن و تقسیم فرایند تمرین به دوره های زمانی با اهداف و تاكید تمرینی متفاوت جهت سریع تر شدن، قوی تر شدن، افزایش استقامت، رفع خستگی و به اوج رساندن ورزشكار در زمان مسابقه اصلی مدنظر قرار می گیرد.
تمرینات سالانه ورزشكار كه در چارچوب زمانبندی سالانه تعریف می شود به زمان های كوچكتر به نام دوره، مرحله یا فاز، مزوسیكل، میكروسیكل و جلسات تمرین با اهداف متفاوت تقسیم می شود. به صورت كلی زمانبندی سالانه به دوره آماده سازی، دوره مسابقه و دوره انتقال تقسیم شده و دوره آماده سازی بعنوان مهم ترین زمان برای كنترل و افزایش اثرات تمرین است كه به قسمت های كوچكتری به نام فاز آماده سازی عمومی، فاز آماده سازی اختصاصی و فاز پیش از مسابقات تقسیم می شود.
در زمانبندی تمرین كه هدف آن به اوج رساندن ورزشكار در مسابقات اصلی است ورزشكار تمریناتی را برای ارتقاء سیستم استقامتی، هیپرتروفی، آموزش مهارت جدید، رفع اشكالات قبلی، آشنایی با مهارت ها و قوانین جدید را در فاز آماده سازی عمومی انجام می دهد.
اولویت متغیر حجم تمرین در این مرحله زیاد بوده و در فاز اختصاصی تاكید روی شدت تمرین است و ورزشكار تمریناتی را با عنایت به نیازهای اختصاصی رشته ورزشی خود انجام می دهد.
در این وضعیت روی توان، سرعت، چابكی و مسائلی این چنین تاكید می شود و در فاز پیش از مسابقه، آمادگی جسمانی به دست آمده كاملا بر مبنای شرایط مسابقه از لحاظ زمان، مكان و قوانین اجرا شده پیش می رود و ورزشكار با خصوصیت های تخصصی مسابقه پیش رو آشنا می شود.
برای كاهش میزان خستگی و بهبود صدمه های به دست آمده در طول تمرینات یك دوره كوتاه پیش از دوره مسابقه به نام دوره كاهش فشار تمرین كه بیشتر روی كاهش حجم تاكید می شود، تعریف شده است.
در دوره مسابقه هم به حفظ شاخص های به دست آمده و ریكاوری ورزشكار توجه می شود و در دوره انتقال، ورزشكار از مسابقات خارج شده و در عین حفظ آمادگی نسبی به ریكاوری فیزیكی و روانی می پردازد.



1398/10/30
16:29:27
5.0 / 5
4664
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیلیارد