چرا برخی ورزشكاران متوهم می شوند؟

چرا برخی ورزشكاران متوهم می شوند؟

ایت بال: استاد علوم ورزشی دانشگاه شهید بهشتی با تاكید بر ضرورت توجه بر مهارت های روانی و رفتاری ورزشكاران در كنار مهارت های فنی از سنین پایین، اظهار داشت: نباید بیشتر از ظرفیت یك ورزشكار در رسانه ها و شبكه های اجتماعی به آن پرداخته شود.



دكتر محمدعلی اصلان خانی در گفتگو با ایسنا، در مورد ظرفیت پایین فكری و ذهنی برخی ورزشكاران در رده های سنی پایه به واسطه كاركرد فضای مجازی كه باعث توهم شناخته شدن از جانب آنها می شود و گاها غرور كاذب و توهم را در این افراد ایجاد می كند، اظهار نمود: به صورت كلی كاركرد فضای مجازی بد نیست و تمامی كشورهای دنیا به سمت استفاده از این ظرفیت گام برداشته اند، اما مساله ای حائز اهمیت این است كه ورزشكاران در سطح قهرمانی باید هم تراز با مهارت های فنی بر مهارت های روانی هم توجه نمایند تا گرفتار چنین توهماتی در ابتدای راه ورزشی خود نشوند.
وی افزود: متاسفانه مهارت های روانی قابل رویت نیست و باید از همان كودكی در سطح خانواده، مدرسه و جامعه به آن توجه گردد در حالیكه این بی توجهی ها از همان ابتدا در مورد چنین ورزشكارانی شكل می گیرد و جسم و روان آنها با یكدیگر رشد مهارتی ندارد.
استاد تمام علوم ورزشی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به این كه اگر از نظر روانی و فرهنگی ظرفیت های لازم در خانواده و جامعه برای یك ورزشكار كه در ابتدای راه خود قرار دارد شكل گیرد به صورت حتم شاهد چنین توهماتی نخواهیم بود و همواره متن مهم تر از حاشیه خواهد بود.
اصلان خانی اضافه كرد: مهارت های ذهنی و روانی در سنین بالاتر هم قابل شكل گیری است و اگر تیم های ورزشی در رشته های مختلف بتوانند از ظرفیت علوم تربیتی و افراد نخبه در این عرصه استفاده كنند به صورت حتم آثار منفی روانی و رفتاری ورزشكاران كاهش خواهد یافت.
وی با تاكید بر این كه رها كردن یك ورزشكار در سطح قهرمانی كه با امكان شناخته شدن و شهرت روبروست تبعات منفی بسیاری را به دنبال خواهد داشت، اظهار نمود: ارزیابی غلط از موقعیت هایی كه یك فرد در آن قرار دارد باعث ایجاد چنین پدیده ای می شود و باید شناخت برپایه ظرفیت ها و به تدریج شكل گیرد، در غیراین صورت شاهد خواهیم بود یك ورزشكار كه در رده سنی پایه قرار دارد و هیچ افتخاری را كسب نكرده است خویش را در مقام قیاس با قهرمانان ملی می بیند و فكر می كند به انتهای مسیر رسیده است.
استاد تمام علوم ورزشی دانشگاه شهیدبهشتی با بیان این كه احساس غرور سبب شده پدیده ای غیرمتوازن با جایگاه یك فرد شكل گیرد، اظهار داشت: متاسفانه در چنین مواردی توازن در میان مهارت های فنی و روانی یك ورزشكار وجود ندارد و در حالیكه جسم و ذهن دو بال یك انسان هستند اما به هیچ وجه تعادل لازم در این زمینه شكل نمی گیرد.
اصلان خانی افزود: تمامی دست اندركاران باید با اقدامی درست باعث رشد یك ورزشكار شوند و به صورت حتم توجه افراطی و كاذب به چنین مواردی باعث می شود تا شاهد بروز توهمات فردی و رفتارهای غرورآمیز توسط برخی ورزشكاران باشیم.
وی با تاكید بر این كه رسانه ها نباید بیشتر از ظرفیت یك ورزشكار به آن بپردازند، اظهار نمود: رسانه های ما باید به جای پرداختن به مسائل حاشیه ای به مسائل كلان توجه داشته باشند و با عنایت به مسائل بنیادین ورزش به تعالی این حوزه كمك كنند.



1398/06/05
13:06:42
5.0 / 5
4270
تگهای خبر: تیم , شنا , قهرمانی , ورزش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بیلیارد