ساركوپنیا چیست؟
ایت بال: كاهش حجم عضلات و جایگزین شدن چربی به جای توده عضلاتی با افزایش سن سبب بروز پدیده ای به نام ساركوپنیا می شود.
به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، زنان با شروع سن ۴۰ سالگی و مردان با شروع ۵۰ سالگی، هر سال حدود نیم كیلو از حجم عضلات بدن خودرا از دست می دهند و به جای عضله از دست رفته، چربی جایگزین آن می شود. توده عضله به تدریج كوچك و كوچك تر می شود تا این كه در سن ۸۰ سالگی به اوج می رسد. البته افرادی كه تحرك كمتری دارند ۳ تا ۵ درصد عضله خودرا در هر دهه پس از ۳۰ سالگی از دست می دهند و همین مساله سبب بروز بیماری های زیادی با افزایش سن می شود.
این اختلال نه تنها موجب از دست دادن عضلات می شود، بلكه افراد مسن را مستعد زمین خوردن و شكستگی می كند. به هر صورت افرادی كه ورزش می كنند خصوصاً شنا و ورزش های قدرتی یكی از بهترین راه های پیش گیری برای از دست دادن توده عضلات است.
یك متخصص پزشكی ورزشی در این باره اظهار داشت: مصرف میزان مناسب پروتئین برای ساخت و حفظ عضلات مهم می باشد. نتایج بررسی های گوناگون نشان داده است مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ مانند ماهی چرب، مغز میوه و تخمه برای ساخت عضلات حیاتی می باشد.
پیشگیری از پوكی استخوان و حتی ترمیم آن، افزایش تعادل، افزایش انرژی و شادی و نشاط، كمك به كنترل چربی و وزن، جایگزینی عضله به جای چربی، بهبود انعطاف پذیری بدن و افزایش توان و نیرو از فواید ورزش بدنسازی برای زنان بالای ۴۰ سال و مردان بالای ۵۰ سال است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب