در دانشگاه امیركبیر محقق شد؛
عرضه نشانگرهایی برای شناسایی تصاویر لرزه نگاری توسط محققان كشور
به گزارش ایت بال محققان راهكاری برای پردازش تصاویر داده های لرزه نگاری برای عملیات اكتشافات منابع هیدروكربوری عرضه كردند.
به گزارش ایت بال به نقل از دانشگاه صنعتی امیركبیر، هاله كربلاعلی مجری طرح «شناسایی مرز كانال ها در داده های لرزه نگاری سه بعدی با استفاده از تبدیل شیرلت در اكتشاف منابع هیدروكربوری» اظهار داشت: شناسایی پدیده های طبیعی در تصاویر با راستاهای مختلف نیازمند تبدیل نوین چند-مقیاسی و چند-جهتی است ضمن آنكه شناسایی كانال ها در داده های لرزه نگاری از منظر اكتشاف منابع هیدروكربوری حائز اهمیت می باشد.
وی افزود: این پروژه به منظور شناسایی این پدیده ها در دانشگاه صنعتی امیركبیر اجرایی شد.
كربلا علی افزود: طرحواره شناسایی لبه بر اساس شیرلت های دو بعدی مخروط-سازگار با پشتیبانی فشرده با بعضی از نشانگرهای لرزه ای معروف حساس به لبه مانند شباهت، ظاهر و انحنا هم مقایسه شد و از مجموع مطالعات انجام شده می توان طرحواره شناسایی لبه بر اساس تبدیل شیرلت بعنوان یك نشانگر لرزه ای نوین حساس به لبه ارائه شد كه قابلیت تجاری سازی هم دارد.
مجری طرح آشنایی با تبدیل نوین چند مقیاسی و چند جهتی تبدیل شیرلت از راه مطالعه مقالات مربوط در حیطه پردازش تصویر را همچون مراحل انجام این طرح عنوان نمود و افزود: علاوه بر آن كد نویسی و اعمال طرحواره شناسایی لبه بر اساس تبدیل شیرلت در حالت دو و سه بعدی بر روی داده های لرزه نگاری مصنوعی و واقعی حاوی كانال اجرایی و در نهایت این طرحواره با عملگرهای مهم در پردازش تصویر مانند سوبل و كنی و هم نشانگرهای ژئوفیزیكی حساس به لبه مانند انحنا، شباهت و ظاهر مقایسه شد.
این محقق پیاده سازی طرحواره موجود بخصوص در حالت سه بعدی را از دشواری های انجام این تحقیق نام برد و اظهار نمود: همینطور خروجی گرفتن از محیط برنامه نویسی MatLab به نرم افزارهای تجاری موجود برای مقایسه با سایر نشانگرها همچون مراحل زمان بر كار حاضر بوده است.
مجری طرح با اشاره به نتایج به دست آمده از این مطالعات، اشاره كرد: نتیجه این تحقیق برای مقاصد پردازش تصویر در علوم مختلف مانند ژئوفیزیك، مهندسی برق، مهندسی كامپیوتر و مهندسی پزشكی قابل استفاده می باشد.
وی انتشار ۳ مقاله در مجلات با نمایه ISI و ۳ مقاله در كنفرانس های بین المللی و یك مقاله در كنفرانس داخلی و یك مقاله در مجله علمی- ترویجی را از دیگر دستاوردهای این پژوهش عنوان نمود.
كربلا علی قابلیت رقابت با نشانگرهای معروف موجود در نرم افزارهای صنعتی ژئوفیزیك با هدف شناسایی لبه را همچون مزایای این مطالعات عنوان نمود و اظهار داشت: امكان استفاده از طرحواره موجود در صورت عدم در دسترس بودن نرم افزارهای تجاری برای مقاصد شناسایی لبه از دیگر مزایای آن محسوب می شود.
به گفته این محقق، طرحواره برای شناسایی لبه در پردازش تصاویر در سال ۲۰۰۹ توسط «یی» و همكاران (Yi et al.، ۲۰۰۹) وی بكار رفته كه این پژوهش الهام گرفته از این طرح است اما توابع شیرلت بكار رفته در این مطالعه متفاوت می باشد.
وی با اشاره به كاربردهای دستاوردهای پروژه اظهار داشت: از دستاوردهای این مطالعات می توان در شناسایی لبه در مقاصد پردازش تصویر مانند ژئوفیزیك، مهندسی برق، مهندسی كامپیوتر و مهندسی پزشكی استفاده نمود.
این طرح از جانب هاله كربلا علی دانش آموخته و با راهنمایی دكتر عبدالرحیم جواهریان از اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیركبیر اجرایی شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب