در پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی؛
امكان احیای جنگل های بلوط با فناوری زیستی، تولید بیومس جلبك از CO۲
به گزارش ایت بال رئیس بخش بیوتكنولوژی میكروبی پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی از شناسایی فلورمیكروبی جنگل های بلوط در جهت احیای بلوطستان های درحال انقراض كشور از راه فناوری زیستی اطلاع داد.
به گزارش ایت بال به نقل از پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی، مریم هاشمی، با اشاره به اهمیت میكروارگانیسم ها در طبیعت و تبعات برهم خوردن تعادل میكروارگانیسمها بر محیط زیست اظهار داشت: در بخش بیوتكنولوژی میكروبی پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی روی سموم و كودهای بیولوژیك كار می نماییم كه می تواند كاربرد سموم و كودهای شیمیایی را كه آلاینده آب و خاك و محیط زیست هستند، محدود كند. وی اظهار داشت: یكی از پروژه های بخش بیوتكنولوژی میكروبی پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی كه مستقیما در خدمت محیط زیست و حفظ جنگل ها است طرح «جداسازی فلور میكروبی جنگلهای بلوط» است كه در ایجاد نهالستانهای سالم بلوط و احیای بلوطستانهای در حال انقراض كشور به كار می آید. هاشمی تبدیل پسماندها به محصولات باارزش به كمك میكروارگانیسم را از دیگر زمینه های همكاری این بخش با سازمان حفاظت محیط زیست عنوان نمود و اضافه كرد: با پروسه های میكروبی زمان لازم برای تجزیه پسماندها به شدت كاسته می شود و چون فلور میكروبی را كنترل می نماییم، می توانیم به كمپوستی با تركیب مطلوب برسیم. وی با اشاره به اینكه طرح تولید بیوگاز و پروژه های در رابطه با جلبك از دیگر زمینه های فعالیت پژوهشگاه بیوتكنولوژی است كه عموما در پژوهشكده تبریز انجام می شود و بخش بیوتكنولوژی میكروبی هم در بعضی از این پروژه ها همكاری دارد، تصریح كرد: محققان پژوهشكده تبریز سیستمی طراحی نموده اند كه از دی اكسید كربن حاصل از نیروگاه ها برای تولید بیومس جلبك و فرآورده های آن و تصفیه آب استفاده می نماید. رئیس بخش بیوتكنولوژی میكروبی پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی با اشاره به اهمیت كنترل فلور میكروبی كه با عنایت به تغییر سبك زندگی بشر گرفتار دگرگونی های اساسی شده است، تصریح كرد: دنیا متوجه شده كه برای احیای فلور میكروبی در هر منطقه باید از میكروارگانیسم های همان منطقه استفاده نمود. بنابراین شناسایی و ثبت میكروارگانیسمهای كشور از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. هاشمی با اشاره به بانك میكروبی غنی پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی كه عضو فدراسیون جهانی كلكسیونهای میكروبی هم است، تصریح كرد: امیدواریم با عنایت به تنوع محیطی در ایران كلكسیونی هرچه غنی از میكروارگانیسمها داشته باشیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب