جهانی: معیار علمی برای سنجش آمادگی جسمانی بازیكنان فوتبال وجود ندارد

جهانی: معیار علمی برای سنجش آمادگی جسمانی بازیكنان فوتبال وجود ندارد

ایت بال: مدرس بدنساز فوتبال اظهار داشت: هیچ معیار علمی برای سنجش و ارزیابی میزان آمادگی جسمانی فوتبالیست های لیگ برتر وجود ندارد و همین امر سبب افزایش صدمه دیدگی ها در طول فصل می گردد.


دكتر غلامر ضا جهانی در گفت وگو با ایسنا، اضافه كرد: برای این كه بازیكنان فوتبال عملكرد مناسب و مطلوبی در طول فصل رقابت های لیگ برتر داشته باشند باید 4 فاكتور اساسی همچون آمادگی جسمانی، آمادگی تكنیكی، تاكتیكی و آمادگی روحی و روانی را رعایت نمایند كه متاسفانه از این 4 فاكتور مربیان تنها بر روی آمادگی تكنیكی و تاكتیكی تمركز می كنند و به سایر فاكتورها توجهی نمی گردد.
وی اظهار داشت: متاسفانه در كشور ما خیلی از مربیانی كه در لیگ برتر و سطح های پایین تر تیم داری می كنند، تصورشان بر این است كه در بحث آمادگی جسمانی هم می توانند عملكرد موفقی داشته باشند، در حالیكه مربیان فنی تخصص كافی برای آمادگی جسمانی بازیكنان فوتبال را ندارند و تمرینات آنها به صورت سنتی است.
جهانی خاطرنشان كرد: اگر امروز با گذشت هفت هفته از رقابت های لیگ برتر شاهد صدمه دیدگی بازیكنان كلیدی در تیم های برتر و مطرح هستیم، به خاطر این است كه مربیان پیش از شروع فصل و در دوره بدنسازی بازیكنان را تحت فشارهای تمرینی سنگینی قرار می دهند تا آنها پیش از لیگ به اوج آمادگی برسند. متاسفانه عدم برنامه ریزی صحیح و آماده سازی بازیكنان از نظر روحی و روانی سبب می گردد تا بازیكنان در یك بازی حساس و مهم دچار صدمه دیدگی شود و لیگ را از دست بدهد.
مدرس فیفا و كنفدراسیون آسیا افزود: خیلی از مربیان فنی چون اعتقادی به مربیان بدنساز ندارند، دایره فعالیت كمی به این مربیان می دهند و تلاش می كنند روند آماده سازی بازیكنان را به همان شیوه سنتی ادامه دهند، در حالیكه بحث آمادگی جسمانی پایه و اساسی هر رشته ورزشی بخصوص فوتبال است كه پیش از شروع فصل، حین مسابقات و آخر مسابقات باید به آن توجه ویژه ای شود تا بازیكنان كمتر دچار صدمه دیدگی در جریان مسابقات شوند.
وی تصریح كرد: یكی از اشكالات اساسی و مهم خیلی از باشگاهها و تیم های لیگ برتری این است كه چون مربیان معیار مناسبی برای اندازه گیری آمادگی جسمانی بازیكنان ندارند و تنها به مباحث تكنیك، تاكتیك و ارسال پاس ها و گل های بیشتر تمركز می كنند. تصور می كنند اگر بازیكنی از دوندگی خوبی برخوردارست و پاس های بیشتری را ارسال می كند، در اوج آمادگی قرار دارد. در حالیكه بازیكن باید مرتب در طول فصل از نظر آمادگی جسمانی مانیتور شود تا سرمربی با عنایت به نتایج بدست آمده از وضعیت آمادگی جسمانی بازیكن، به این نتیجه برسد كه در تركیب اصلی قرار دهد یا خیر؟
جهانی اظهار داشت: بازیكنان در طول هرماه باید 3 تا 4 بار از نظر قدرت، سرعت، استقامت هوازی، استقامت در سرعت، هماهنگی عصب و عضله، تعادل، چابكی و... مورد ارزیابی قرار بگیرد تا شرایط مطلوبی در طول فصل داشته باشد. در حالیكه بیشترین توجه مربیان پیش از شروع فصل است ازاین رو چون فشارهای تمرینی در طول فصل درجه بندی نمی گردد و بازیكن از نظر آمادگی جسمانی مورد ارزیابی قرار نمی گیرد، به محض شركت در چند مسابقه به خاطر فشار زیاد دچار صدمه دیدگی می گردد.
وی در انتها اضافه كرد: معیار علمی برای سنجش و اندازه گیری قابلیت های آمادگی جسمانی بازیكنان لیگ برتر فوتبال وجود ندارد و خیلی از تیم ها تنها با انجام تست هوازی تصور می كنند كه بازیكن در اوج آمادگی قرار دارد یا خیر؟ در حالیكه برای ارزیابی آمادگی جسمانی بازیكنان فوتبال و این كه چقدر در اوج آمادگی قرار دارند باید تمام مولفه های آمادگی جسمانی مورد توجه قرار بگیرد نه تنها یك مولفه.



1397/07/17
12:50:42
5.0 / 5
4434
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
بیلیارد