نوار قلب جیبی دستگاهی به اندازه یک کارت بانکی!

نوار قلب جیبی دستگاهی به اندازه یک کارت بانکی!

به گزارش ایت بال، مدیرعامل یک شرکت فناوری تجهیزات پزشکی از ورود دستگاه نوار قلب خانگی به ابعاد یک کارت بانکی در آینده ای نزدیک اطلاع داد و اظهار داشت: می توانید این دستگاه را مانند موبایل همیشه همراه خود داشته باشید.



پوریا جوادی مدیرعامل یک شرکت فناور فعال در عرصه تجهیزات پزشکی و مستقر در مرکز رشد دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در گفتگو با خبرنگار مهر از تازه ترین محصول تشخیصی پزشکی خود (home care دستگاه نوارقلب خانگی) صحبت کرد و توضیح داد: دستگاه های قابل حمل ثبت نوار قلب می توانند در تشخیص بموقع اختلالات ریتم قلب (آریتمی) نقش مؤثری ایفا کنند، خصوصاً در شرایطی که امکان مراجعه فوری به مراکز درمانی وجود ندارد.
وی توضیح داد: این دستگاه باتوجه به قابلیت دسترسی سهل و امکان ثبت آنی نوار قلب، گزینه ای مناسب برای افرادی است که بطور ناگهانی گرفتار اختلالات ریتم قلب یا دردهای غیرمنتظره می شوند. برخلاف بیمارانی که در وضعیت سکته قلبی با اورژانس تماس می گیرند و اغلب از سطح هوشیاری کامل برخوردار نیستند، اشخاصی که گرفتار اختلالات موقتی در ریتم قلب مانند تپش ناگهانی قلب هنگام خواب یا استراحت می شوند باید در همان لحظه، نوار قلب آنها ثبت گردد. چونکه ممکنست تا زمان مراجعه به پزشک، ریتم قلب به وضعیت طبیعی بازگردد و در نتیجه، اختلالی در نوار قلب مشاهده نشود.
به گفته جوادی، دستگاه های نوار قلب خانگی یا پرتابل از نظر دقت عملکرد متفاوتی با دستگاه های بیمارستانی ندارند؛ تنها تفاوت در نحوه اتصال الکترودها است.
وی اشاره کرد: دستگاه های بیمارستانی به طور معمول اتصالات بیشتری روی قفسه سینه دارند که جهت بررسی دقیق تر سکته قلبی طراحی شده اند. این در حالیست که دستگاه های پرتابل جهت استفاده عمومی ساده سازی شده اند و تنها از لیدهای اندام ها (مانند دست و پا) استفاده می نمایند و بخش اتصال به قفسه سینه که نیاز به مهارت دارد، حذف گردیده است.
این مدیر تجهیزات پزشکی در ادامه اظهار داشت: این دستگاهها به طور معمول لیدهای I، II، III، aVR، aVL و aVF را پوشش می دهند اما لیدهای V1 تا V6 که به قفسه سینه متصل می شوند، حذف شده اند تا استفاده از دستگاه برای افراد عادی نیز ممکن باشد. استفاده از این تجهیزات می تواند به پزشکان کمک نماید که با مشاهده نوار ثبت شده در لحظه بروز آریتمی، علت دقیق تپش قلب یا سایر اختلالات ریتمی را بهتر تشخیص دهند.

تاییدیه اداره کل تجهیزات پزشکی برای دستگاه هوشمند سلامت


جوادی، مدیرعامل این شرکت تجهیزات پزشکی اضافه کرد: دستگاه پایش سلامت طراحی شده در این مجموعه موفق به دریافت مجوز آی مِد (IMED) از اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت شده است؛ مجوزی که به عنوان اصلی ترین تأییدیه قانونی در عرصه تجهیزات پزشکی شناخته می شود.
وی در این خصوص توضیح داد: مجوز آی مد تنها زمانی صادر می شود که دستگاه از نظر استانداردهای تخصصی، دقت و صحت عملکرد، مراحل ارزیابی کامل را طی کرده باشد. با دریافت این مجوز، تولید انبوه این محصول به عنوان یک دستگاه پزشکی دقیق (مدیکال گِرید) شروع شده و حالا در خط تولید قرار دارد.
به گفته این مسئول، عرضه این دستگاه از سال ۱۴۰۱ شروع شده و تولید ماهانه آن هم اکنون به حدود هزار دستگاه رسیده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون تمرکز ما بر تامین نیاز داخل است، اما مذاکراتی نیز برای صادرات به کشورهای عربی و همسایه انجام شده و برنامه هایی برای ورود به بازار بین المللی در دست اقدام داریم.
مدیر فنی شرکت درباره ی تیم متخصصان این پروژه اظهار داشت: تیم ما تلفیقی از متخصصان حوزه های برق، الکترونیک، مهندسی پزشکی و برنامه نویسی است. چونکه محصول ما شامل یک بخش سخت افزاری (دستگاه پایش) و یک بخش نرم افزاری مجهز به فناوری هوش مصنوعی است که روی گوشیهای هوشمند اجرا می شود.

حمایت دانشگاه خواجه نصیر از شرکت های فناور مستقر در مرکز رشد


مدیر عامل این شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به نقش مؤثر این دانشگاه در توسعه کارهای دانش بنیان اظهار داشت: حمایت اصلی دانشگاه از ما، فراهم کردن فضای استقرار در مرکز رشد است. ما در این فضا فعالیت می نماییم، تولیدات خودرا انجام می دهیم و دانشگاه در راه معرفی و ارتباط گیری ما با دیگر نهادها و نمایشگاه ها نیز نقش فعالی دارد.
وی اضافه کرد: هر زمان که دانشگاه خواهان نمایش دستاوردهای فناورانه خود در رویدادی باشد، ما نیز به عنوان یکی از تیم های مستقر معرفی می شویم و این فرصت را داریم که محصولات مان را ارائه نماییم. به نوعی، دانشگاه برای ما نقش پل ارتباطی با خارج از دانشگاه را ایفا می کند.
این فعال فناور در ادامه با اشاره به استفاده از ظرفیتهای علمی دانشجویان اظهار داشت: حدود ۹۰ درصد اعضاء تیم ما را دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر می سازند. این افراد بوسیله درس کارآموزی جذب می شوند و بعد از آموزش عملی، در صورت علاقه مندی، همکاری طولانی مدت با آنها ادامه پیدا می کند. در حقیقت، ما تلاش می نماییم از ابتدا آنها را آموزش داده و در راه رشد همراه شان باشیم.
وی همین طور تاکید کرد که مهم ترین محصول فعلی شرکت، در امتداد توسعه یک سامانه پردازش هوشمند است که با مشارکت همین تیم دانشجویی طراحی و درحال گسترش است.


تولید دستگاه نوار قلب خانگی در کشور؛ صرفه جویی ارزی و پیشرفت فناوری بومی


جوادی از تولید دستگاه نوار قلب (EKG) خانگی به عنوان مهم ترین محصول این مجموعه آگاهی داد و اظهار داشت: این دستگاه بطور کامل در داخل کشور طراحی و تولید شده و از پایه، تمامی مراحل برنامه نویسی آن توسط تیم داخلی انجام شده است. برخلاف تصور عمومی، این محصول حاصل مهندسی معکوس نیست، بلکه بطورکامل بومی سازی شده است.
وی با اشاره به نمونه های خارجی موجود در بازار اضافه کرد: محصول مشابه این دستگاه در آلمان تولید می شود و با قیمتی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ دلار به فروش می رسد، در صورتیکه نمونه ایرانی این دستگاه با همان کیفیت و حتی قابلیت های اضافه، با قیمتی نزدیک به ۸۰ دلار قابل ارائه است. این مساله بطور مستقیم موجب صرفه جویی ارزی قابل توجهی برای کشور شده است. برمبنای آخرین بررسی ها، نمونه های خارجی این دستگاه در بازار ایران با قیمت هایی بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان عرضه می شدند و بصورت محدود در دسترس بودند. این در حالیست که تولید داخلی این محصول علاوه بر کاهش قیمت، دسترسی گسترده تری برای بیماران و مراکز درمانی فراهم آورده است.
مدیر این شرکت فناور با تأیید وجود رقیب داخلی در حوزه دستگاه EKG خانگی اظهار داشت: هم اکنون شرکت دیگری نیز در این زمینه فعالیت دارد، اما تفاوت هایی در طراحی و خاصیت های فنی بین محصولات ما وجود دارد که ما تلاش نموده ایم در بعضی جنبه ها نوآوری بیشتری به کار ببریم.
وی درباره ی برنامه های آینده این مجموعه اظهار داشت: توسعه محصولات جدید در عرصه تجهیزات پزشکی دیجیتال در دستور کار ما قرار دارد و باتوجه به رشد فناوری های هوشمند، در تلاش هستیم محصولات دقیق تر، قابل حمل تر و سازگار با تلفن همراه تولید نماییم که بتوانند سلامت عمومی را در سطح جامعه ارتقا دهند.

توسعه تجهیزات سلامت همراه با هدف گسترش پرونده الکترونیک و ویزیت از راه دور


پوریا جوادی در ادامه از چشم انداز روشن ویزیت ازراه دور (تله مدیسین) و توسعه پرونده سلامت الکترونیکی در کشور اظهار امیدواری کرد و اظهار داشت: من تصور میکنم آینده پزشکی در ایران به سوی ویزیت ازراه دور حرکت خواهدنمود. مسئولان نیز در جلسات تخصصی بر این امر تاکید دارند و در تلاش هستند این مسیر در کشور نهادینه شود.
وی اضافه کرد: ما نیز به عنوان تولیدکننده، درحال توسعه تجهیزات پزشکی خانگی و قابل حمل هستیم تا زیرساخت های فنی این مسیر برقرار شود. دستگاه نوار قلب خانگی (EKG) که حالا تولید می نماییم، بطورکامل داخلی است و طراحی آن به شکلی انجام شده که قسمتی از پرونده سلامت فرد بصورت دیجیتال ذخیره و قابل ارسال برای پزشک باشد.

دستگاه ECG جیبی ۱۲ کاناله در راه است


این فعال فناور همین طور از توسعه نسل جدید دستگاه نوار قلب ۱۲ کاناله آگاهی داد و اظهار داشت: طراحی جدیدی از این دستگاه را درحال طراحی داریم که بطورکامل قابل حمل، جیبی و در ابعاد کف دست باشد. این نسخه ویژه پزشکانی است که نیاز به نوار قلب کامل دارند و طراحی آن به شکلی است که مانند یک کیف کوچک، همراه پزشک قابل استفاده در هر محیطی باشد.
او درباره ی ابعاد دستگاه فعلی ECG خانگی اظهار داشت: این دستگاه حدودا هم اندازه یک کارت بانکی است. طراحی آن به شکلی است که کاربر بتواند آنرا به آسانی در جیب خود حمل کند، مشابه یک گوشی همراه و در هر مکان و زمان از آن استفاده نماید.
وی با اشاره به توسعه دیگر محصولات اظهار داشت: در کنار دستگاه نوار قلب، محصولات دیگری مانند فشارسنج، ترازو و تب سنج دیجیتال نیز درحال طراحی و تولید هستند که در سبد تجهیزات سلامت خانگی قرار گرفته اند و تا انتهای سال آماده عرضه خواهند شد.

1404/04/17
13:41:16
5.0 / 5
18
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , تیم , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
بیلیارد