رئیس انجمن ژنتیك مطرح كرد

مهمترین پروژه های ژنتیك كشور

مهمترین پروژه های ژنتیك كشور

به گزارش ایت بال رئیس انجمن ژنتیك با تشریح مهمترین پروژه های انجام شده در ایران در ارتباط با ژنتیك، اظهار داشت: بعضی از این پروژه ها افق جدیدی در ارتباط با سلامت به روی ما می گشاید.



به گزارش ایت بال به نقل از مهر، دکتر محمود تولایی عصر امروز (چهارشنبه) در چهارمین کنگره بین المللی و شانزدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران که به صورت آنلاین در محل دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، عنوان کرد: برگزاری چنین کنگره هایی حتی در این شرایط به صورت مجازی، تلاش هایی است که به گسترش سلامت کمک می نماید.
وی اضافه کرد: همینطور این اقدامات می تواند به جامعه بشری کمک نماید تا بر بیماری کرونا فائق آییم.
رئیس انجمن ژنتیک ایران تصریح کرد: بشر با تمامی پیشرفت هایی که در خلال قرن ها داشته هنوز به صورت کامل به تمامی رازهای خلقت حتی در حد یک ارگانیسم دست نیافته است، ازاین رو راه طولانی در پیش داریم.
وی با تاکید بر اینکه تمامی منابع ژنتیکی برای این عالم هستی ذخایر ارزشمندی است که تخریب هر یک از این منابع آثار سویی بر اکوسیستم و سایر موجودات می گذارد، عنوان کرد: ذخایر ژنتیکی از مهمترین ارکان برای تأمین غذا، سلامت و تأمین انرژی به حساب می آید که بدون آن ادامه حیات میسر نخواهد بود.
تولایی تصریح کرد: ایران از انواع اقلیم های مختلف و تنوع زیستی زیادی برخوردار می باشد و جزو ۱۰ کشور اول دنیا به لحاظ تنوع زیستی به حساب می آید.
رئیس انجمن ژنتیک اضافه کرد: این سرمایه گرانبها امانتی برای نسل حاضر است که حفظ آن برای عرضه به نسل های بعدی از وظایف ما به حساب می آید.
وی با اشاره به اینکه این امانتداری جز با تلاش علمی میسر نخواهد بود، عنوان کرد: پروژه ژنوم انسانی یکی از شاهکارهای عرصه علم و فناوری در هزاره سوم به حساب می آید که با هدف توالی یابی ژنوم، توسعه فناوری، کاهش هزینه و افزایش کیفیت استخراج DNA را فراهم نمود.
رئیس انجمن ژنتیک ایران اضافه کرد: پس از پروژه ژنوم انسانی، پروژه های مهم جهانی دیگری مانند N کد با هدف شناخت ساختارهای ویژه، پروژه پروتئین انسانی انجام شد که ما را یک قدم به فهم چگونگی عملکرد ساختار بدن نزدیک تر کرد.
تولایی در مورد پروژه های دیگر که در کشور انجام گرفت، اظهار داشت: پروژه دیگری در کشور انجام شد که افق جدیدی در ارتباط با بیماری ها، سلامت و مواجهه ما در رژیم های غذایی و سبک های زندگی و چگونگی مواجهه بدن موجودات زنده در مقابل بیماری ها فراهم نمود.
وی خاطرنشان کرد: فناوری های توالی یابی نسل جدید NGS و کریسپر بعنوان دو فناوری کلیدی است که بشر را برای درک بهتر برای تفسیر ژنوم و استفاده از روش های هدفمند درمانی، توانمند کرده است.
وی با اشاره به اینکه در چنین شرایطی تلاش علمی هماهنگ برای درک بهتر ساختار سیستم های موجودات زنده، بحث و تبادل نظر و استفاده از روش های مهندسی ژنوم لزوم جدی تری یافته است، اظهار داشت: در واقع فناوری های حوزه ژنومی در ارتقای سلامت و کاهش بروز بیماری های شایع از راه غربالگری، پیشگیری و تصمیم گیری های بهینه درمانی نقش مهمی دارند.
رئیس انجمن ژنتیک ایران افزود: همینطور تولید داروها و واکسن های نسل جدید، توجه به کشاورزی و امنیت غذایی، استفاده بهینه از منابع خداداد در اکوسیستم از نقش های مهم تحقیقات ژنومی محسوب می شوند.
تولایی با اشاره به اینکه انجمن ژنتیک ایران نیم قرن است که فعالیت می کند، اظهار داشت: در این انجمن به حوزه های ژنتیک انسانی، گیاهی، زیست سازگارها، جانوری، دام، آبزیان و ذخایر ژنتیکی توجه داشته ایم و تلاش کرده ایم در جهت بهره برداری درست و ایمن ذخایر زیستی کشور گام برداریم.
وی با تاکید بر شکوفایی استعدادهای دانش آموزان در این کنگره اظهار داشت: کنگره ژنتیک می تواند نوید بخش تحرک و کوشش برای مشارکت در ایجاد همکاریهای منسجم علمی با همکاری محققان در کشورهای پیشرو باشد.
رئیس انجمن ژنتیک ایران با تاکید بر اینکه امروز در جایگاهی هستیم که بیشتر از هر زمان دیگری در ژنتیک دارای درک بهتر از ساختارهای زیستی هستیم، اظهار داشت: ما در صدد هستیم که برای پیشرفت بیشتر با همکاری یکدیگر تلاش نماییم.


منبع:

1399/05/31
12:00:46
5.0 / 5
2015
تگهای خبر: آنلاین , بیماری , پروتئین , تیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
بیلیارد