با تلاش عضو هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای؛

نخ بخیه قابل جذب پروتئینی از كازئین شیر تولید شد

نخ بخیه قابل جذب پروتئینی از كازئین شیر تولید شد

ایت بال: رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای از تولید نخ بخیه قابل جذب پروتئینی از كازئین شیر به كمك فناوری نانو و اثر القایی فتو الكتریكی توسط عضو هیأت علمی این دانشگاه آگاهی داد.



به گزارش ایت بال به نقل از مهر، ابراهیم صالحی عمران اضافه کرد: مرتضی ابراهیم نژاد عضو هیأت علمی و استاد دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری در بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار با ارائه فناوری تولید نخ بخیه جذبی از پروتئین شیر در سامانه ارزیابی فناوری ایران (سافا)، حائز سطح آمادگی فناوری (TRL) ۴ شد.
مرتضی ابراهیم نژاد درباب لزوم انجام این تحقیق عنوان کرد: نخ بخیه، محصول مشترک بین رشته های مهندسی نساجی و مهندسی شیمی و علوم پزشکی است. تولید نخ بخیه جذبی بسیار دشوار و در انحصار چند کشور دنیاست.
عضو هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران افزود: فناوری تولید نخ های بخیه بسیار نوین و متنوع می باشند. به جهت اینکه ساختار نسوج بدن از پروتئین است و اگر بخواهیم نخ بخیه براحتی جذب بدن شود باید از جنس پروتئین باشد به همین جهت برای اولین بار در این پروژه از پروتئین استحصال شده از شیر بنام کازئین استفاده شده است.
وی اشاره کرد: کارخانجات باید سالانه میلیون ها لیتر شیر و سایر فراورده های لبنی را به سبب فاسد شدن و به انتها رسیدن تاریخ انقضا به دور بریزند و مهمتر آنکه به جهت آلایندگی این فراورده ها، ناچاراً مبالغ زیادی را صرف حفظ محیط زیست و پاکسازی کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با اجرای این پروژه براحتی می توان ضایعات لبنی را که سرشار از پروتئین های مفید هستند، با انجام پروسه بیوشیمیایی و به کمک فناوری نانو به یک ماده با ارزش و قیمتی به نام نخ بخیه جذبی تبدیل نماییم. با انجام این پروسه هم مانع از به هدر رفتن شیر می شویم و هم ارزش افزوده بسیار بالایی ایجاد می نماییم.
وی اضافه کرد: سالانه در حدود ۱۶۰۰۰ پکیج (بسته های استاندارد) نخ بخیه جهت عمل های جراحی استفاده می شود که همگی آن از خارج از کشور تهیه و تامین می شود که ارز بسیار زیادی را می طلبد و با اجرایی کردن این پروژه بصورت تولید انبوه می توانیم از خروج میلیون ها دلار ارز از کشور جلوگیری نماییم.


منبع:

1399/02/15
20:55:56
5.0 / 5
1492
تگهای خبر: استاندارد , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
بیلیارد