در دانشگاه تربیت مدرس؛

آب باران با فناوری ایرانی آشامیدنی می شود

آب باران با فناوری ایرانی آشامیدنی می شود

ایت بال: پژوهشگران همواره در صدد هستند از آب باران برای تامین آب شرب بهره ببرند.



به گزارش ایت بال به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آب باران یكی از منابع تولید آب شرب باكیفیت است. در این راستا پژوهشگران كشور دست به كار شدند تا از این موهبت الهی بهره بیشتری ببریم. طرحی با حمایت ستاد توسعه فناوری های آب، خشكسالی، فرسایش و محیط زیست در دانشكده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس واقع در شهر ساحلی نور استان مازندران شروع شد.
نادر بهرامی فر مجری این طرح پژوهشی درباره آن اظهار داشت: هدف از اجرای این طرح بطور مستقیم كاهش اتكا به منابع معمول آب، نظیر آب-های سطحی، چاه و دریا است. آب باران دارای كیفیت بالایی برای فراهم كردن آب باكیفیت مناسب تر، هزینه كمتر و عاری از آلاینده هایی نظیر سموم و فلزات سمی برای مصارف آشامیدنی است. با اجرای این طرح هزینه های انتقال آب از فواصل دور با صرف هزینه های كلان پمپاژ و انتقال به حداقل می رسد.
بهرامی فر افزود: همین طور به سبب پایین بودن سختی آب تولیدی نسبت به آب های لوله كشی شهری، از دیگر اهداف این طرح حذف تأسیسات مورد نیاز برای كاهش سختی آب و همین طور دستگاه های تصفیه آب خانگی است. پس تأمین آب شرب مردم ساكن در منطقه و مسافران شمال كشور در فصل تابستان با اجرای این طرح محقق می شود. برای اینكه در تابستان به سبب پایین آمدن سطح آب چاه های منطقه و همین طور حضور مسافران و توریسم با افت شدید فشار آب و همین طور پایین آمدن كیفیت آب و حتی گل آلود شدن مواجه هستیم.
وی به توسعه اجرای این طرح در سایر دانشگاه ها اشاره نمود و اظهار داشت: همین طور اجرای طرح در سایر دانشگاه های شمال كشور از اقدامات دیگری است كه انجام می شود و در آن آب باران جمع آوری شده در مخازن در صورت ضرورت با ۱۰ الی ۲۰ درصد از آب شهری برای تنظیم pH و مواد معدنی آن اضافه و وارد شبكه لوله كشی برای مصارف آشامیدنی و غذایی می شود. در صورت اجرای طرح تولید آب دیونیزه از آب باران نیاز آزمایشگاه ها و مراكز شمال كشور به واردات دستگاه های تولید آب دیونیزه بسیار كاهش پیدا می كند و از خروج ارز جلوگیری می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس به نتایج و دستاوردهای اجرای این طرح اشاره نمود و اضافه كرد: در این طرح آب باران جاری شده از سطوح باران گیر با نصب ناودان ها و تأسیسات مربوطه از فیلترهای تصفیه عبور می كند و در مخازن ۲ الی ۲۰ هزارتایی ذخیره سازی می شود. در این پروسه آب پس از فیلتر شدن در نهایت با استفاده از تابش UV گندزدایی می شود.
بهرامی فر افزود: در نهایت نیز بعد از بسته بندی در ظروف چند بار مصرف عرضه به بازار می شود. همین طور آب شرب می تواند با نسبت مناسبی از آب شهری مخلوط و وارد شبكه لوله كشی آب برای مصارف خانگی ارسال شود. ازآنجایی كه دانشكده منابع طبیعی و علوم دریایی در شمال كشور و در شهرستان نور استان مازندران واقع شده است و میزان بارندگی نسبتاً خوبی در طول فصول مختلف سال دارد، همین طور به سبب دارا بودن هوای پاك در اغلب ماه های سال از كیفیت آب باران بسیار خوبی برخوردارست. به این جهت در این طرح با هدف استفاده بهینه از آب باران و كاهش هزینه های صرف شده برای تولید آب دیونیزه و آب مقطر در دانشكده ها و كاهش هدر رفت آب شهری بر آن شدیم تا با جمع آوری آب باران و تولید آب شرب، آب دیونیزه موردنیاز دانشكده منابع طبیعی و دانشگاه گامی در امتداد بهینه سازی مصرف آب، انرژی و توسعه صنعت سبز برداریم.
از منبع آب ارزان و پاك استفاده شد
وی با اشاره به اینكه این طرح با حمایت ستاد آب معاونت علمی و فناوری در مقیاس صنعتی اجرا شد، بیان كرد: بدین سبب در هر سازمان یا دانشگاهی كه از سطوح باران گیر مناسب برخوردار باشد، قابل اجرا می باشد. از مزایای این طرح می توان به مواردی مانند حذف فیلترهای اسمز معكوس از دستگاه های متداول آب دیونیزه، عدم تولید پساب و جلوگیری از هدر رفت آب، استفاده از منبع آب ارزان و پاك، كاهش شایان توجه مصرف انرژی، تولید آب دیونیزه با دبی ۲۰۰ لیتر در ساعت و هزینه تعمیر و نگهداری پایین اشاره نمود.
وی در ادامه اظهار داشت: در این طرح پكیج هایی با ابعاد مختلف برای تصفیه آب باران برای ساختمان های مسكونی، تجاری و سوله های صنعتی با سطوح باران گیر مختلف از ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ مترمربع ساخته شده است كه توانایی تولید آب باران تصفیه شده از ۰.۵ تا ۲ مترمكعب در ساعت برای مصارف آشامیدنی و بهداشتی را دارد. همین طور در این پروژه پكیج تولید آب دیونیزه از آب باران با ظرفیت تولید ۲۰۰ لیتر در ساعت بدون استفاده از فیلترهای RO ساخته شده است.
بهرامی فر بیان كرد: این طرح با حمایت ستاد توسعه فناوری های آب، فرسایش، خشكسالی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرا شد و الان كل آب دیونیزه آزمایشگاه های واقع در دانشكده را تأمین می كند و آمادگی فروش ۵۰۰۰۰ لیتر آب دیونیزه و ۱۰۰۰۰۰ لیتر آب شرب در ماه را دارد.


منبع:

1398/09/24
11:54:36
5.0 / 5
4142
تگهای خبر: تیم , صنعت , فروش , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیلیارد