در نشست مشترك وزیر ورزش با دكتر طیبی مطرح شد

همكاری جهاددانشگاهی در تولید مكمل های غذایی، ظرفیت جهاد در حوزه افكارسنجی و پژوهش

همكاری جهاددانشگاهی در تولید مكمل های غذایی، ظرفیت جهاد در حوزه افكارسنجی و پژوهش

به گزارش ایت بال وزیر ورزش در نشست با رئیس جهاددانشگاهی از دغدغه های خود پیرامون مبحث مكمل ها و داروهای انرژی زا و صدمه های جدی به جوانان و ورزشكاران سخن گفت و خواهان مساعدت جهاددانشگاهی با استفاده از تجربه های تحقیقاتی اش برای حل این مساله شد.


به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، در این نشست كه روز شنبه (۱۲ مردادماه) برگزار شد، دكتر سید حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی به معرفی توانمندی های این نهاد پرداخت و اظهار داشت: نگاه به پژوهش در جهاددانشگاهی كاملا كاربردی است و در اساس نامه ما این اجازه داده شده برای رسیدن نتیجه پژوهش به كاربرد تا مرز نیمه صنعتی و صنعتی تولید شود.
وی اظهار نمود: در جهاددانشگاهی انتخاب مبحث به شكلی است كه مطمئن هستیم آن مبحث به نتیجه می رسد و از محلش برای مدتی تولید درآمد می كند؛ در ادامه در چارچوب شركت از بدنه جهاددانشگاهی جدا می شود.
دكتر مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش هم در این جلسه از دغدغه های خود پیرامون مبحث مكمل ها و داروهای انرژی زا و صدمه های جدی به جوانان و ورزشكاران سخن گفت و خواهان مساعدت جهاددانشگاهی با استفاده از تجربه های تحقیقاتی اش برای حل این مشكل شد.
وی در ادامه اظهار داشت: در سه جلسه وزارت ورزش كه بزودی برگزار می گردد می توان طرح های و توانمندی های جهاددانشگاهی در زمینه مكمل ها را ارائه داد؛ جلسه ی اول، روسای فدراسیون های وزارت است تا همه ی روسا در جریان باشند كه ما مقرر است با جهاددانشگاهی همكاری داشته باشیم و آنها را ملزم نماییم تا تمام فدراسیون ها با این نهاد همكاری كنند؛ دیگری هم جلسه مدیران و جلسه سوم جلسه ستاد مبارزه با دوپینگ است.
وزیر ورزش و جوانان اضافه كرد: لازم است نماینده های جهاددانشگاهی در این سه جلسه حضور پیدا كنند و مكمل هایی كه تولید می كنند و مكمل هایی را كه می خواهند تولید كنند، در یك فهرست ارائه دهند تا یك تفاهم نامه امضا شود.
سلطانی فر اشاره كرد: ما آمادگی داریم در بحث تولید انبوه و بخشی كه جهاددانشگاهی كار مطالعاتی كرده است و احتیاج به سرمایه گذاری دارد، ورود كرده، متمركز شویم و كار نماییم. یك روز و یك جایی در این كشور باید قدم هایی اساسی برای ارائه مكمل های غذایی سالم برداشته شود و حال امكان دارد این كار ۳ یا ۵ سال آینده جواب دهد، اما باید این قدم برداشته شود چون فضای بازار نامناسب است.
وزیر ورزش و جوانان همینطور با اشاره به ظرفیت جهاددانشگاهی در حوزه های افكارسنجی و پژوهش های راهبردی، از این نهاد بعنوان مجموعه ای مورد اعتماد یاد كرد.
وی با بیان این كه در چند زمینه می توانیم با جهاددانشگاهی همكاری نماییم، اشاره كرد: یكی از نیازهای ما پژوهش های راهبردی است كه اگر با جهاددانشگاهی طرف باشیم، اعتمادمان نسبت به نتایج آن مطمئن است.

تولید محصولات غذایی دانش بنیان مغذی و انرژی زا برای ورزشكاران
در ادامه ی این نشست، هریك از حاضران به بیان نكاتی در ارتباط با مكمل ها پرداختند.
دكتر فرشته حسینی، معاون پژوهشی پژوهشكده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی در این جلسه، بیان كرد: جهاددانشگاهی تجربه های مناسب و دانش فنی در زمینه ی مكمل ها و دسته بندی ها دارد. دانش فنی تولید و استخراج مكمل هایی كه شركت های بزرگ دنیا به صورت مكمل های اكسیدانی عرضه و ورزشكاران هم برای بهبود عملكردشان استفاده می نمایند و پژوهشگران این نهاد می توانند این دانش فنی را به صورت فرموله شده عرضه كنند و در اختیار ورزشكاران قرار دهند.
وی افزود: در كنار بحث مكمل ها، با تجربه ی ۳۰ ساله ای كه پژوهشكده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی در حوزه فرمولاسیون های مواد غذایی دارد، پیشنهاد تولید محصولات غذایی دانش بنیان مغذی و انرژی زا برای ورزشكاران را می دهیم كه با فرمولاسیون نوآورانه ای می تواند برای این ورزشكاران طراحی شود و با حالت غنی شده بتواند كمبودهای آنها را برطرف كند؛ ضمن این كه ورزشكاران به بازسازی انرژی نیاز دارند تا بتواند كمكشان كند.
دكتر شمسعلی رضازاده، رئیس پژوهشكده گیاهان دارویی هم در این جلسه با اشاره به این كه فعالیت های ورزشی بدنی سنگین است و منجر به صدمه های كلیوی و كبدی می شود و محصولات مختلف و متنوعی در بازار وجود دارد و ورزشكاران آنرا مصرف می كنند، اظهار داشت: محققان پژوهشكده می توانند در این عرصه، مكمل و داروی ویژه ای را برنامه ریزی كنند و بحث درمان برای پیش گیری از صدمه مكمل های غیراستاندارد را مد نظر قرار دهند.
در ادامه، مهدی رفیعی، سرپرست مركز افكارسنجی دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی (ایسپا) به بیان فعالیت های انجام شده در این مركز پرداخت و مطرح كرد: فعالیت ایسپا، نظرسنجی و پیمایش های ملی است؛ یكی از محورهای این مركز بحث جوانان است و به صورت مرتب این مساله در كارهای ایسپا و در موضوعات مختلف رصد می شود.
وی گزارشی از نتایج نظرسنجی ملی ایسپا با عنوان «نگرش جوانان به ازدواج و تشكیل خانواده» به مناسبت روز ازدواج، ارائه كرد و اضافه كرد: این طرح در اسفند ماه ۱۳۹۷ با جامعه ی آماری جوانان مجرد ۱۸ تا ۳۴ كل كشور و با حجم نمونه ۳۰۰۰ اجرا شد؛ در این نظرسنجی از پاسخ گویان خواسته شد نظر خویش را درباره ی این جمله كه «بعضی معتقدند لازم نیست آدم حتما ازدواج كند» اعلام كنند.
رفیعی افزود: ۶۰.۱ درصد از جوانان مخالف و ۳۸.۹ درصد موافق این جمله بودند. هم چنین یك درصد هم به این پرسش پاسخ ندادند. در ادامه از پاسخگویان در مورد تصمیم به ازدواج پرسیده شد: «آیا در آینده تصمیم به ازدواج دارید؟» ۶۸.۳ درصد جوانان كشور اعلام نموده اند در آینده ازدواج خواهند كرد. ۲۵.۲ درصد اعلام نموده اند مطمئن نیستند ازدواج كنند و ۴.۳ درصد هم گفته اند اصلا ازدواج نخواهند كرد.
طبق اعلام روابط عمومی جهاددانشگاهی، در این جلسه كه با حضور معاونان و بعضی از مدیران وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، مباحثی هم چون هماهنگی بین وزارت بهداشت، جهاددانشگاهی و وزارت ورزش برای وصل كردن چرخه ی اعتماد فدراسیون و باشگاه ها در ارتباط با تولید محصولات ارائه شده، ورود تخصصی جهاددانشگاهی به بحث تغذیه ی ورزشی و رژیم غذایی متناسب با هر رشته ی ورزشی، پیشنهاد تشكیل كارگروه تخصصی تغذیه ی ورزشی زیر نظر معاونت ورزش قهرمانی و متناسب با نیازها و ارائه ی خدمات تخصصی جهاددانشگاهی در این زمینه، عنوان شد.



1398/05/25
11:11:19
5.0 / 5
4211
تگهای خبر: استاندارد , باشگاه , تغذیه , تیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
بیلیارد