رجبی: باید نگرش مربیان ملی به موضوعات علمی را تغییر دهیم

رجبی: باید نگرش مربیان ملی به موضوعات علمی را تغییر دهیم

ایت بال: یك متخصص علم تمرین معتقد است: برای این كه بتوانیم در بازی های آسیایی جاكارتا عملكرد قابل توجهی داشته باشیم، باید نگرش مربیان را به موضوعات علمی از حالت تك بعدی بودن خارج نماییم و مدال های خویش را برپایه برنامه ریزی های علمی افزایش دهیم.



دكتر حمید رجبی در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: در بازی های آسیایی گذشته من به یاد دارم همواره در ستاد برگزاری بازی ها كمیته علمی با حضور اساتید برجسته علوم ورزشی تشكیل می شد و شرایط ورزشكاران از نظر برگزاری اردوها، تغذیه، بعد روانی، بدنسازی و... مورد ارزیابی قرار می گرفت و گزارشات لازم در مورد وضعیت ورزشكاران از نظر مدال آوری به كمیته ملی المپیك عرضه می شد. هم اكنون تصور نمی كنم چنین كمیته علمی در ستاد برگزاری بازی های آسیایی وجود داشته باشد.

وی اظهار داشت: هرچند روند علمی شدن ورزش نسبت به گذشته بهتر شده و اغلب مربیان به این باور رسیده اند كه برای كسب نتایج بهتر در بازی های آسیایی باید نسخه های علمی را در تمرینات خود پیاده كنند. به صورتی كه در بعضی از فدراسیونها همچون جودو، كشتی و... شاهد حضور متخصصان علم تمرین، بدنساز و ماساژور هستیم كه بدون شك اثرات این حضور را در بازی های آسیایی جاكارتا شاهد خواهیم بود.

رجبی تصریح كرد: این كه بخواهیم فقط نسخه های علمی را در تمرینات ورزشكاران پیاده نماییم كافی نیست. ما باید تلاش نماییم دیدگاه مربیان را نسبت به بهره گیری از تجربیات متخصصان علمی تغییر دهیم تا نگاه شان علمی شود. هنوز هم خیلی از مربیان ما دیدگاه سنتی دارند و به این باور نرسیده اند كه دنیا در حال پیشرفت است و برای افزایش مدال های خود باید تفكر علمی داشته باشند.

این متخصص علم تمرین ادامه داد: اگر مدیریتی كه در ورزش قهرمانی حاكم است دیدگاه مربیان را به این مورد تغییر دهد كه چه نوع روند تمرینی برای ورزشكاران خود دنبال كند تا از نظر علمی شخصیت آنها شكل بگیرد، ما به اهداف خود دست پیدا خواهیم كرد. نگاه ما در این زمینه تك بعدی است و هنوز نتوانسته ایم نگرش مربیان را به این مساله تغییر دهیم. ما برای این كه بتوانیم در بازی های آسیایی جاكارتا عملكرد قابل توجهی داشته باشیم، باید نگرش مربیان را به موضوعات علمی از حالت تك بعدی بودن خارج نماییم و مدال های خویش را برپایه برنامه ریزی های علمی افزایش دهیم.

رجبی افزود: كمیته ملی المپیك همانند بازی های گذشته باید یك تیم نظارتی از افراد علمی تشكیل دهد تا با حضور در بازی ها بتوانند عملكرد ورزشكاران حاضر در بازی های آسیایی را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند تا اگر در رشته ای ما نسبت به گذشته شرایط بهتری از نظر مدال آوری داشتیم علت آن را مورد بررسی قرار دهند و آن را به شانس نسبت ندهند و اگر دچار افت شدیم صدمه شناسی لازم صورت بگیرد.

این متخصص علم تمرین در انتها با بیان این كه بررسی ها نباید به صورت كلیشه ای صورت بگیرد، اظهار داشت: بدون شك اگر عملكرد ورزشكاران حاضر در بازی های آسیایی توسط تیم علمی مورد ارزیابی و بررسی قرار بگیرند و اطلاعات استخراج شده پس از آخر بازی ها صدمه شناسی شود، ما می توانیم شرایط بهتری را در المپیك آینده داشته باشیم. به شرط این كه این نگاه علمی جدی گرفته شود و تنها به صورت كلیشه ای نباشد.




1397/04/06
14:41:18
5.0 / 5
4701
تگهای خبر: بازی , تیم , شنا , ورزش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیلیارد