چرا بازار تربیت بدنی در ایران داغ نیست؟

چرا بازار تربیت بدنی در ایران داغ نیست؟

به گزارش ایت بال بر مبنای یك پژوهش علل نبود بازار كار مناسب برای دانش آموختگان رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی بررسی و بهترین راهكار برای برون رفت از این مساله عرضه شد.



به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، طبق پژوهش صورت گرفته تحت عنوان «نظام اشتغال دانش موختگان تربیت بدنی و علوم ورزشی با رویکرد خصوصی سازی» نبود بازار کار برای فارغ التحصیلان علوم ورزشی در نظام آموزش عالی از یک طرف و ضعف های علمی و تکنولوژیک در صنعت ورزش و سازمان های ورزشی در کشور از طرفی سبب گشته است تا توسعه علمی و اقتصادی ورزش به صورت عام و اشتغال فارغ التحصیلان در ورزش به صورت خاص، مساله ای مهم و راهبردی تلقی شود و ازاین رو بازبینی در سیستم آموزش، هدایت و اشتغال فارغ التحصیلان علوم ورزشی و تحلیل محیط اشتغال در ورزش کشور لزوم دارد.
محورهای تحلیلی این پژوهش شامل ابعاد تحصیلی شغلی فارغ التحصیلان، ظرفیت های کارآفرینی و اشتغالزایی صنعت ورزش، خصوصی سازی، تحلیل ساختاری راهبردی بوده و ابعاد تحصیلی شغلی فارغ التحصیلان شامل مسیر تحصیلی-شغلی، گروه بندی به لحاظ قابلیت های اشتغال و کارآفرینی، شایستگی های کانونی شغلی، امید به اشتغال، شاخص انتظار اشتغال، شاخص گذار از تحصیل به کار، روش های اشتغال، ادراک دانشجویان از موانع اشتغال و مسیرهای شغلی است.
ظرفیت های کارآفرینی و اشتغالزایی صنعت ورزش
در پژوهش مربوطه، ظرفیت های کارآفرینی و اشتغالزایی صنعت ورزش هم در محورهای انواع مشاغل ورزشی، ظرفیت های اشتغالزایی در رشته های ورزشی، ظرفیت های اشتغالزایی در رشته های علوم ورزشی، ظرفیت های اشتغالزایی در رشته گرایش های اصلی علوم ورزشی، ظرفیت های موجود در بخش های مختلف بازار و صنعت ورزش، ظرفیت های موجود در سطوح ورزش کشور، ظرفیت های موجود در سطوح ورزش کشور، ظرفیت های موجود در سازمان ها و نهادهای ورزشی، ظرفیت های نهادی برای مجوزهای انواع کسب و کارهای در رابطه با ورزش، ارزیابی شد.
یافته های بخش خصوصی سازی دربرگیرنده وضعیت انواع روش های خصوصی سازی در حوزه ورزش، محورهای واگذاری و خصوصی سازی در بخش های دولتی ورزش و چالش های مراحل خصوصی سازی در ورزش بود. همینطور تحلیل ساختاری راهبردی شامل سه بخش تحلیل ساختاری، تحلیل راهبردی و الگوی تقسیم کار ملی و بین سازمانی و تحلیل راهبردی شامل محورها، قابلیت ها، چالش ها، اهداف و استراتژی های توسعه اشتغال فارغ التحصیلان علوم ورزشی بود.
بهترین راهبرد توسعه اشتغالزایی در حوزه تربیت بدنی و علوم ورزشی
یافته های کلی این پژوهش نشان داده است که اکوسیستم اشتغال فارغ التحصیلان تربیت بدنی از نظامندی و کارآمدی مناسبی برخوردار نیست و خصوصی سازی علیرغم نداشتن سابقه مناسب در کشور اما بعنوان بهترین راهبرد توسعه اشتغالزایی مورد ارزیابی قرار گرفت.
بر مبنای نتایج به دست آمده از پژوهش «نظام اشتغال دانش موختگان تربیت بدنی و علوم ورزشی با رویکرد خصوصی سازی» که از جانب پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته است، علاوه بر این به صورت کلی و بر مبانی چارچوب تحلیلی طرح و یافته ها می توان اظهار داشت که در توسعه اشتغال فارغ التحصیلان علوم ورزشی ابتدا باید به تغییر نقش ها در یک فرایند از دانشجویی به فارغ التحصیلی، جویای کار و شاغل به صورت محوری توجه داشت و سپس باید ارتباط ساختاری-کارکردی بین محیط های مربوط به هر یک از این نقش ها (از دانشگاه تا صنعت) تقویت شود.



1399/06/28
20:05:31
5.0 / 5
1810
تگهای خبر: آموزش , سیستم , صنعت , مجوز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
بیلیارد