چه زمانی عفونت های ویروسی در ورزشكاران افزایش می یابد؟

چه زمانی عفونت های ویروسی در ورزشكاران افزایش می یابد؟

به گزارش ایت بال دانشیار دانشگاه تربیت مدرس در مورد مسائلی كه احتمال مبتلا شدن به عفونت های ویروسی در ورزشكاران حرفه ای را زیاد می كند، توضیح داد.


مهدیه ملانوری شمسی در گفت و گو با ایسنا، در مورد احتمالات مبتلا شدن به عفونت ­های ویروسی در ورزشکاران حرفه ای، اظهار نمود: برخی از شاخص ­های سیستم ایمنی در ورزشکاران حرفه ­ای و عموما ورزشکاران رشته­ های استقامتی که فعالیت­های ورزشی طولانی­ مدت بالای ۲ ساعت دارند و یا حتی ورزشکارانی که به صورت شدید تا حدود یک ساعت فعالیت ورزشی مداوم را پشت سر می­ گذارند بخصوص در ساعات ابتدایی پس از انجام یک وهله فعالیت، تحت تأثیر قرار می گیرد و اصطلاحا می تواند منجر به ایجاد پنجره باز سیستم ایمنی و افزایش احتمال ابتلای افراد به عفونت شود.
مدت زمان فعالیت ورزشی عاملی موثرتر در تضعیف سیستم ایمنی بدن
وی افزود: باید توجه داشت که مدت زمان فعالیت ورزشی عامل موثرتری در تضعیف سیستم ایمنی بوده و عموما ورزشکارانی که گرفتار عفونت­ های مجاری تنفسی فوقانی می شوند، در محیط تمرین گرفتار عفونت شده و این مشکل منجر به کاهش عملکرد در آن­ ها خواهد شد و تمرین را مختل و از شرکت در مسابقه با بهترین عملکرد جلوگیری می­ کند.
افزایش احتمال مبتلا شدن به عفونت بر اثر دم و بازدم ­های عمیق و تعداد تنفس بالا
دانشیار دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه مشکلات تغذیه­ ای، استرس و شرایط محیطی نامتعارف (سرد، گرم و تمرین یا مسابقه در ارتفاع) و عوامل دیگر تشدید کننده سرکوب سیستم ایمنی هستند و احیانا ورزشکاران را مستعد به عفونت خواهند کرد، اظهار داشت: تضعیف سیستم ایمنی باعث فعال شدن ویروس­ های مخفی مانند تب­خال و یا باعث مبتلا شدن به عفونت­ های جدید در ورزشکاران خواهد شد. دم و بازدم­ های عمیق (عمق تنفس بالا) و تعداد تنفس بالا احتمال مبتلا شدن به عفونت را افزایش می ­دهد و مطالعات نشان داده­ اند یک ساعت تمرین ورزشی در فضای سرپوشیده سبب افزایش کلونی ویروسی در مجاری تنفسی فوقانی در ورزشکاران شده است.
ورزشکاران رشته ­های استقامتی؛ مستعد عفونت و سرماخوردگی
ملانوری افزود: سلول ­های سفید خون بخش مهمی از سیستم ایمنی هستند که در جریان جلوگیری از عفونت ­ها یا مبارزه با عفونت نقش بسزایی را ایفا می کنند و خستگی، بیماری ­های ویروسی و سندرم­ بیش­ تمرینی با تغییرات سلول­ های سفید خون همراه می باشد، ازاین رو ورزشکاران رشته ­های استقامتی از ذخایر نوتروفیل مغز استخوان کمتری برخوردار می باشند که در نتیجه ورزشکار مستعد عفونت و سرماخوردگی خواهد شد.
به قول وی یکی دیگر از شاخص ­هایی که در ورزشکاران تحت تأثیر قرار می­ گیرد لنفوسیت­ ها بوده که در پژوهشی نشان داده است که سطوح لنفوسیت ­ها در انتهای فصل در فوتبالیست ­ها کاهش یافته است و همینطور بالا رفتن سطوح مونوسیت ­ها که شاخص عفونت مزمن بوده در ورزشکاران مشاهده شده است.
این دانشیار دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه افزایش بیشتر از معمول سطوح کراتین کیناز نشان دهنده خطر عفونت است که به دنبال فعالیتهای شدید در ورزشکاران حرفه ای رخ خواهد داد، اظهار نمود: همینطور سطوح پایین IgA بزاقی نشان ­دهنده این است که ورزشکار در معرض عفونت مجاری تنفسی فوقانی قرار دارد.
شاخص های بیش تمرینی
ملانوری با اشاره به اینکه افزایش سایتوکاین ­های التهابی در خون (افزایش مزمن IL-۶ در خون دونده استقامتی) و کاهش سایتوکاین­ های ضدالتهابی نشان­ دهنده شاخصی از بیش تمرینی است، اظهار داشت: همینطور افرادی که پلی مورفیسم­ های مشخصی از ژن IL-۶ را دارند بیشتر گرفتار عفونت مجاری تنفسی فوقانی می­ شوند و سطوح جریان خونی بعضی از شاخص ­های تغذیه ای شامل مواد معدنی، مانند آهن، مس، روی و... ویتامین­ هایی مانند ویتامین B۱۲، ویتامین D و اسید فولیک می توانند عملکرد سیستم ایمنی ذاتی و اکتسابی را در ورزشکاران حرفه ای تحت تأثیر قرار دهند و علاوه بر آن آب­رسانی مناسب، مصرف آنتی اکسیدان ­ها، کربوهیدرات­ و پروبیوتیک­ها از فرایند تضعیف سیستم ایمنی در ورزشکاران پیشگیری می ­کنند.



1399/03/16
22:26:30
5.0 / 5
2341
تگهای خبر: ایمنی , بیماری , تغذیه , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
بیلیارد