رییس كمیته روانشناسی فدراسیون پزشكی ورزشی پاسخ داد

روانشناسی برای المپیكی ها چقدر ضروری است؟

روانشناسی برای المپیكی ها چقدر ضروری است؟

به گزارش ایت بال رئیس كمیته روانشناسی فدراسیون پزشكی ورزشی عدم توجه به مسائل ذهنی و روانی ورزشكاران را یكی از عوامل موثر در عدم نتیجه گیری آنها خصوصاً در رویدادهای مهم بین المللی نظیر المپیك دانست و اظهار داشت: حضور و همراهی روانشناسان در كنار رشته های ورزشی امری لازم است كه باید به آن در آستانه المپیك توجه جدی داشت.



لاله سامع در گفت و گو با ایسنا و در ارتباط با لزوم حضور و همراهی روانشناسان و خصوصاً روانشناسانی كه دوره های در رابطه با ورزش را پشت سر گذاشته اند در كنار رشته های مختلف ورزشی به منظور شركت در رویدادهای مختلف، اظهار نمود: یكی از دلیلهای عدم موفقیت ورزشكاران در رویدادهای بین المللی كه توسط ورزشكاران و مربیان به آنها اشاره شده، شرایط نامناسب روانی بود و بنا بر این نیز نتوانسته اند مدال و نتیجه مناسبی را به دست آورند.
رئیس كمیته روانشناسی فدراسیون پزشكی ورزشی با اشاره به اینكه المپیك بعنوان یك رویداد بزرگ ورزشی مورد توجه تمامی ورزشكاران دنیاست، اظهار داشت: به طور قطع المپیك جایی برای گردهم آمدن نخبگان ورزشی دنیاست، همان هایی كه در تمامی بخش ها همچون روانشناسی، فیزیوتراپی و تغذیه نسبت به رقبای خود از شرایط بهتری برخوردار می باشند و در نهایت می توانند پیروز میدان مسابقه باشند، چونكه به طور قطع اگر در یك قسمت هم ضعف وجود داشته باشد شاهد تاثیر آن بر عملكرد ورزشكاران خواهیم بود.
وی با تاكید بر این كه بررسی های انجام شده در كمیته روانشناسی فدراسیون پزشكی ورزشی نشان میدهد بطور مثال ورزشكارانی كه در رقابت های المپیك و بازی های آسیایی شركت كرده اند و از چندین سال قبل تابحال به مسائل روانی خود توجه ویژه ای داشته اند از شرایط بهتری نسبت به سایر ورزشكاران برخوردار می باشند، اظهار داشت: هرچقدر ورزشكار در سنین پایین تر از لحاظ ذهنی و روانی آماده شود شرایط بهتری را تجربه خواهدنمود و در نهایت نتیجه بهتری رقم خواهد خورد، همزمان با دانش افزایی و مسائل تمرینی باید به مسائل روانی و ذهنی ورزشكاران نیز دقت كنیم و فضا را به شكلی پیش ببریم كه یك ورزشكار چه در بعد جسمی و چه روانی در سطح كیفی مناسبی قرار داشته باشد.
سامع با اشاره به این كه در حوزه تعداد روانشناس و روانشناس ورزشی كمبودی وجود ندارد، اشاره كرد: عدم مراجعه به روانشناس صرفا مربوط به بدنه ورزش نیست و بدنه فرهنگی جامعه ایرانی را شامل می شود؛ این كه مردم حاضر به مراجعه به روانشناس نیستند و معتقدند خودشان می توانند مشكلات را حل كنند، مقوله ای كه به سایر اقشار جامعه نیز سرایت كرده و در بین بدنه ورزشی كشور نیز دیده می شود.
وی با بیان این كه تعداد فدراسیون های المپیكی به تعدادی نیست كه برای حضور روانشناسان در كنار رشته های مختلف ورزشی مشكلی داشته باشیم، بیان كرد: به طور قطع نیازمند همراهی و حضور یك روانشناس ورزشی برای هر رشته ورزشی هستیم و باید بدانیم المپیك رویداد بسیار مهمی است كه باید در همه سطوح به آن توجه گردد.
رئیس كمیته روانشناسی فدراسیون پزشكی ورزشی در ادامه با تاكید بر ضرورت توجه به حضور روانشناس در رویدادهایی مانند المپیك، رقابت های آسیایی، جام های جهانی و حتی رقابت های داخلی، اظهار نمود: هرچه سریعتر و در گروه های سنی پایین به مسائل ذهنی و روانی افراد و ورزشكاران توجه گردد، آنها از شرایط روانی بهتری در آینده برخوردار خواهند بود و به طور قطع در سنین بالاتر به نتایج مطلوب تری دست خواهند یافت.
سامع با اشاره به اینكه همه رشته های ورزشی نیازمند حضور و همراهی روانشناسان ورزشی هستند، اظهار نمود: هر رشته ای با عنایت به ابعاد تمرینی و مهارتی نیازمند روانشناس خاص خود بوده، چونكه مهارت های روانی در رشته های مختلف ورزشی با یكدیگر متفاوت می باشد. بدین سبب حضور یك روانشناس در كنار تیم های ورزشی لازم و لازم است و در مورد رشته های ورزشی باید این روانشناسان دوره های مرتبط و تخصصی را پشت سر گذاشته باشند.
رئیس كمیته روانشناسی فدراسیون پزشكی ورزشی در مورد اقبال عمومی در بین قشر ورزشكار نسبت به پذیرش روانشناسان، عنوان كرد: خوشبختانه ورزشكاران نسبت به چندین سال قبل از شرایط بهتری نسبت به پذیرش روانشناسان برخوردار می باشند و متوجه شده اند كه حضور آنها در نتایج و عملكرد اثرگذار می باشد.



1398/10/08
11:00:17
5.0 / 5
4178
تگهای خبر: بازی , تغذیه , تیم , رقابت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
بیلیارد