پاورلیفتینگ و وزنه برداری سبب اختلال در صفحه رشد كودك می گردد

پاورلیفتینگ و وزنه برداری سبب اختلال در صفحه رشد كودك می گردد

به گزارش ایت بال یك متخصص صدمه شناسی و طب ورزشی معتقد است: شروع زودهنگام ورزش حرفه ای و قهرمانی در كودكان در صورتیكه ملاحظات تمرینی از جانب مربیان رعایت شود، نه تنها آسیبی به كودك وارد نمی كند، بلكه سبب افزایش پروسه رشد كودك می گردد.



دكتر امیرحسین براتی در گفت وگو با ایسنا، با بیان این كه هیچ منعی برای شروع زود هنگام ورزش قهرمانی در رده سنی نونهالان وجود ندارد، اظهار نمود: شروع زود هنگام ورزش قهرمانی در كودكان و در رده سنی نونهالان و نوجوانان در صورتیكه ملاحظات تمرینی رعایت شود، مشكلی تولید نمی نماید. البته باید به این مساله دقت كنیم كه چون هنوز در این رده سنی كودكان به سن بلوغ نرسیدند و صفحه رشد آنها كامل نشده است احتمال دارد در مقابل یكسری از صدمه های ورزشی در آینده گرفتار مشكل شوند و سیر طبیعی رشد آنها را تحت تاثیر قرار دهد.
وی اظهار داشت: چون كودك هنوز به سن رشد نرسیده، تعادل درونی لازم را نسبت به یك فرد بزرگسال برخوردار نیست و باید به تغذیه و مسائل روحی و روانی او توجه ویژه ای شود. خیلی از كودكان بخصوص در بخش دختران كه وارد تیم ملی می شوند چون از نظر عاطفی تحت تاثیر خانواده قرار دارند، دوری از خانواده به مدت طولانی سبب افسردگی، اضطراب و فشارهای روحی و روانی می گردد كه در این شرایط حضور یك روانشناس می تواند چنین شرایطی را در كودكان كنترل كند تا سبب افت عملكرد آنها نشود.
این متخصص صدمه شناس ورزشی پیرامون این پرسش كه چه ورزش هایی مناسب این رده سنی در بخش قهرمانی است، تصریح كرد: به جز پاورلیفتینگ و وزنه برداری فعالیت در سایر رشته ها در بعد قهرمانی منعی ندارد به شرط این كه ملاحظات تمرینی رعایت شود و مربیان نسخه تمرینی به این رده سنی تجویز كنند كه از نظر فیزیولوژیكی، اسكلتی و عضلانی متناسب با سن كودك باشد. بعنوان مثال؛ كودكی كه در رده سنی ۵ تا ۷ سال قرار دارد اگر در یك رشته پرتاپی مثل بدمینتون فعالیت می كند كه در روز ۲۰ تا ۳۰ پرتاب دارد، لازم است پس از یك روز تمرین به مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت تمرین نداشته باشد تا به ناحیه اسكلتی - عضلانی این كودك فشار تمرینی وارد نشود. همینطور اگر كودك در سن بلوغ وارد تیم ملی می گردد باید مسائل روانشناختی او هم مورد توجه قرار بگیرد.
براتی افزود: ژیمناستیك، والیبال، بسكتبال و ورزش های پرتاپی چون در تقویت مهارت های دست و چشم دخالت دارند و در بالندگی و قابلیت های حسی و حركتی كودك تاثیر می گذارد، ورزش های مناسب برای كودكان هستند. این كه بعضی می گویند بسكتبال سبب افزایش قد و یا ژیمناستیك سبب كوتاهی قد می شود، فرضیه درستی نیست. چونكه ورزش سبب افزایش پروسه رشد می گردد در صورتیكه فشار تمرینی نرمال باشد. در زمینه كوتاهی یا بلندی قد مسائل ژنتیكی و نژادی اثرگذار است. علم تمرین مثل آشپزی نیست كه برای هر تیمی یك نسخه تمرینی واحدی تجویز كرد، بلكه برپایه شرایط فیزیولوژیكی، عضلانی و اسكلتی كودك باید نسخه تمرینی خاصی در نظر گرفت.
او در آخر خاطرنشان كرد: متاسفانه خیلی از خانواده ها برای افزایش قد كودكان خود سراغ یكسری داروهای هورمونی می روند كه در كوتاه مدت شاید مشكلی برای كودكان تولید نكند، اما در دراز مدت استفاده از این داروها صدمه های جدی را متوجه كودك خواهد نمود. ازاین رو ما باید انتظارات خویش را از كودكان برپایه قابلیت های ژنتیكی و وراثتی در نظر بگیریم نه اهداف خود.



1397/10/25
16:05:13
5.0 / 5
4452
تگهای خبر: تغذیه , تیم , تیم ملی , شنا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
بیلیارد