برگزاری جشنواره استعدادیابی با هدف نخبه گرایی

فرج زاده: جشنواره های استعدادیابی مبنای علمی و آماری ندارد

فرج زاده: جشنواره های استعدادیابی مبنای علمی و آماری ندارد

به گزارش ایت بال نایب رییس انجمن جهانی پیكرشناسی ورزشی معتقد است: برنامه سیستماتیك و علمی در زمینه استعدادیابی وجود ندارد و فعالیت های انجام شده در این زمینه مقطعی و به صورت پراكنده بوده است.



شهرام فرج زاده در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفتمین كنگره علمی مدیریت ورزش با رویكرد توسعه ورزش قهرمانی و ارتقای جایگاه ورزش ایران در المپیك ۲۰۲۰ توكیو اظهار نمود: یكی از پایه های اصلی این كنگره استعدادیابی ورزشی است كه در خلال بررسی آماری كه از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۸ روی این مساله داشتم به این نكته رسیدم كه استعدادهای كشف شده در زمینه ورزش ۹۵ درصد اتفاقی بوده و آماری دقیق و علمی در این زمینه وجود ندارد و از نوسانات زیادی برخوردار بوده است.
وی اظهار داشت: در خلال این سالها استعدادیابی در رشته های مختلف ورزشی به صورت استعدادگزینی بوده نه استعدادیابی و ما تنها در چند رشته خاص عملكرد موفقی داشتیم. حتی جشنواره های استعدادیابی كه طی سالهای گذشته برگزار شده به صورت مقطعی بوده و آمار دقیقی در این زمینه استخراج نشده است. همینطور هم اكنون آمار مشخصی وجود ندارد كه در خلال ۱۰ پارسال از دل این جشنواره ها چه تعداد استعداد در چه رشته های ورزشی استخراج شدند و الان این استعدادها كجا هستند. چون آمارها مبنای علمی ندارند و نتایج كار معین نمی باشد.
نایب رییس انجمن جهانی پیكرشناسی ورزشی اشاره كرد: با وجود برگزاری این همه جشنواره استعدادیابی، هنوز هم در خیلی از رشته ها خلاء استعداد داریم و خیلی از تیم های ورزشی متكی به استعدادهای قدیمی خود هستند. هر سال جشنواره هایی به نام استعدادیابی در ورزش كشور برگزار می گردد كه مشخص نیست نتیجه این استعدادها به كجا ختم می گردد. با برگزاری كنگره علمی مدیریت ورزش با رویكرد توسعه ورزش قهرمانی به دنبال این هستیم تا ببینیم در جریان برگزاری جشنواره استعدادیابی چه تعداد نخبگان ورزشی شناسایی می شوند و تكلیف این استعدادها در نهایت به كجا ختم می گردد. آن چه كه از گذشته تا به الان در زمینه استعدادیابی استخراج شده آمار اشتباهی است و در جای مشخصی درج نشده است.
فرج زاده اشاره كرد: خیلی مسخره است كه جشنواره هایی تحت عنوان استعدادیابی با رویكرد ورزش همگانی برگزار نماییم و به دنبال استعدادیابی و نخبه گرایی باشیم. رسالت ورزش همگانی تولید نشاط و سلامتی و تشویق هر چه بیشتر مردم به سمت ورزش است و با فلسفه نخبه گرایی در تضاد است.
وی افزود: مسئولین هر سال با برگزاری جشنواره استعدادیابی با رویكرد توسعه ورزش همگانی هزینه های هنگفتی را صرف می كنند بدون این كه نتایج مثبتی را به دنبال داشته باشد. در ورزش همگانی كه نباید به دنبال شناسایی و پرورش نخبگان ورزشی باشیم.
نایب رییس انجمن جهانی پیكرشناسی ورزشی در انتها اضافه كرد: طی بررسی های آماری كه از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۸ پیرامون مدیریت ورزش با رویكرد توسعه ورزش قهرمانی داشتم به این نتیجه رسیدم كه هیج برنامه سیستماتیك و علمی در زمینه استعدادیابی ورزشی وجود ندارد و آمارها مقطعی و پراكنده بوده است.



1397/10/15
13:09:44
5.0 / 5
4414
تگهای خبر: تیم , سلامتی , شنا , فعالیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بیلیارد