در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی؛

گوشت آنالوگ به عنوان جایگزین پروتئین های حیوانی تولید شد

گوشت آنالوگ به عنوان جایگزین پروتئین های حیوانی تولید شد

ایت بال: رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از تولید گوشت آنالوگ به عنوان جایگزین پروتئین های حیوانی در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی آگاهی داد.


به گزارش ایت بال به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر سید محمد علی رضوی اظهار داشت: گوشت های آنالوگ محصولاتی با شباهت در خاصیت های حسی و خواص گوشت طبیعی هستند که به علت نداشتن کلسترول و خاصیت هایی مانند چربی و کالری کم، طعم خوب و قیمت پایین، مورد استقبال مصرف کنندگان در سراسر جهان قرارگرفته اند. وی افزود: با افزایش فزاینده جمعیت جهان، تولید محصولات غذایی پروتئینی بطور شایان توجهی افزایش داشته است. همین طور از آنجائیکه بیشتر پروتئین مصرفی مردم جهان از گوشت که یک فرآورده حیوانی است تامین می شود، باید توجه داشت که تامین پروتئین از این طریق، تأثیرات نامطلوب محیط زیستی در حوزه آب و هوا و انتشار گازهای گلخانه ای به همراه دارد. رضوی با اشاره به اینکه هم اکنون این محصولات غذایی مورد توجه سرمایه گذاران بزرگ، تحقیقات دانشگاهی، مصرف کنندگان و رسانه ها قرار گرفته اند، اظهار داشت: از آنجائیکه برای تولید هر کیلوگرم گوشت حیوانی، بطور متوسط، ۶ کیلو پروتئین گیاهی باید مصرف شود پس برمبنای تحقیقات انجام شده در جهان، پروتئین-های گیاهی برای ساخت جایگزین های شبه گوشت بکار برده شدند که این جایگزین های گوشت، بخش مهمی از صنعت درحال رشد را به خود مختص کرده است. در ادامه دکتر علی رافع مجری این طرح پژوهشی با تاکید براینکه توسعه محصولات ساختار یافته پروتئینی برپایه پروتئین گیاهی که بافت و خاصیت های مشابه گوشت را دارند همچون راهکارهای کاهش مخاطرات محیط زیستی و ارتقاء سلامت جوامع است بیان کرد: مصرف جایگزین های گوشت در سراسر جهان به طرز قابل توجهی درحال رشد است به نحوی که در سال ۲۰۲۰، حجم مصرف جهانی جایگزین های گوشت به ۴۷۰ میلیون کیلوگرم افزایش پیدا کرد. وی افزود: این افزایش ۷/۲۳ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ اعلام شده است که در سالهای اخیر نیز تجارت جایگزین های گوشت با رشد ۱۶ تا ۲۳ درصدی مواجه بوده است.
این عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اضافه کرد: در دوره شیوع پاندمی کرونا مصرف گوشت قرمز در جهان با کاهش مواجه گردید که یکی از دلیلهای آن انتشار نتایج پژوهش هایی بود که نشان می داد، گیاهخوارها ۷۳ درصد کمتر از سایرین به نوع وخیم کرونا مبتلا می شوند. رافع بیان کرد: در مورد تولید جایگزین های گیاهی گوشت قرمز در ایران آمار دقیقی گزارش نشده است، اما در بعضی گزارش ها اعلام شده که با کاهش مصرف گوشت قرمز در چند سال اخیر، تولید و مصرف محصولات گیاهی در ایران نیز رو به افزایش است. وی افزود: بنا بر درخواست صنعت، در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی یک تیم تحقیقاتی به تولید گوشت آنالوگ گیاهی با استفاده از ضایعات کارخانجات تولید پروتئین های گیاهی بافت داده شده پرداخت که با توسعه روش های مختلف ساختاردهی منجر به تولید مواد پروتئینی الیافی گیاهی شدیم، که این محصول می تواند به عنوان گوشت آنالوگ وارد سبد غذایی مصرف کنندگان در آینده نزدیک شود. رافع اضافه کرد: در این محصول ساختاردهی شده از برخی پروتئین های گیاهی، اتصال دهنده ها، روغن های گیاهی، طعم دهنده ها، ادویه ها و عوامل رنگی طبیعی جهت کمک به بهبود طعم و بافت، اتصال آب، احساس دهانی و شبیه سازی بافت استفاده شده است. وی به افزایش قیمت گوشت در سالهای اخیر و کاهش قدرت خرید مردم اشاره نمود و اظهار داشت: با وجود انواع دانه های گیاهی سرشار از پروتئین مانند سویا، نخود، لوبیا، کتان و... در کشور، زمینه بسیار خوبی برای تولید گوشت های آنالوگ وجود دارد. رافع به مصرف پایین آب کشاورزی تعدادی از این دانه های گیاهی و گستره بالای کشت آنها در وضعیت آب و هوایی کشور اشاره و اشاره کرد: به علت پایین بودن قیمت و بالابودن بازده تولید این دانه های گیاهی، تولید گوشت آنالوگ بسیار مقرون به صرفه است بنابراین، علاوه بر جلوگیری از خروج ارز محصولی با بازده بالا تولید می شود که کمک شایان توجهی به حفظ امنیت غذایی خواهد شد.

1401/12/14
11:28:52
5.0 / 5
377
تگهای خبر: پروتئین , تیم , خرید , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیلیارد